Cum arata Monopoly pe vremea comunismului?

monopoly1
Link-uri sponsorizate

Aseara am fost la un eveniment care mi-a adus aminte de copilarie – 80 de ani de Monopoly!

Organizatorii au decorat clubul Interbelic in ton cu jocul copilariei noastre. Am intrat si eu in joc si am reusit sa castig si un mic premiu – ca toti ceilalti participanti :))

In timp ce invarteam roata norocului am realizat un lucru care m-a mahnit putin – eu nu am avut niciodata un Monopoly original!

Asta nu inseamna ca nu am jucat. Romanul e un fel de chinez – isi face propriul joc daca nu are originalul.

Asa am facut si noi – eu si fratele meu mai mare. Am luat o cutie de carton, i-am taiat marginile si am desenat tabla de monopoly – 1-1!

Zar aveam de la table, in loc de pioni am folosit soldati de plastic (mai tineti minte soldateii aia care se vindeau la punga mica? imi placeau lunetistii), iar banii i-am facut din hartie.

Tin minte ca jucam cu orele acel Monopoly al nostru. Stiu ca ma enervam mereu cand ajungeam la Sing Sing. Asta e si motivul pentru care aseara, la eveniment, am refuzat sa intru la puscaria din Interbelic :))

Cu cativa ani inainte de Revolutie, am avut o varianta romaneasca a jocului. In varianta damboviteana cumparai hoteluri din Calimanesti sau Sarata Monteoru :))

Acum cateva luni, cand am fost la Calimanesti – mi-a venit in minte jocul ala. Nu as fi cumparat vreodata paraginile alea de hoteluri :))

monopoly2

Da, Monopoly mi-a marcat cumva copilaria, chiar si in variante improvizate sau romanesti.

Aseara am baut un pahar cu vin in cinstea acestui joc. A implinit 80 de ani. Si uite ca dupa 80 de ani… tot nu il am in varianta originala :))

Voi ce jucati in copilarie?

Link-uri sponsorizate

Comments