Fumatul – inamicul public numarul 1 in Romania

eumenscave1
Link-uri sponsorizate

Veste buna pentru nefumatori – legea care interzice fumatul in spatiile publice a trecut de Senat si urmeaza sa fie dezbatuta in Camera Deputatilor.

Mi se pare un pas cat se poate de normal, tinand cont de actuala situatie europeana.

Anul trecut, in timpul vacantei de la Paris, am stat intr-un bar si am inteles ce inseamna un local fara fum!

Sa nu va imaginati ca nu existau fumatori in el! O ba da… existau, inclusiv printre prietenii mei.

Insa oamenii fumau afara, in strada… cuminti si relaxati. Respectau regulile jocului si mai ales respectau dreptul celorlalti de a nu le inhala fumul.

Nu inteleg de unde si-au luat fumatorii dreptul de proprietate asupra tot ce inseamna viata de noapte? Si o spun in calitate de om care a fumat 14 ani ca sarpele.

Imediat dupa aparitia stirii despre aceasta lege, tot felul de oameni au inceput sa compere fumatul cu alte vicii.

Stiti care este diferenta? Fumatul te obliga sa fumezi chiar daca nu vrei! Celelalte vicii nu fac acest lucru.

Sa presupunem ca te afli intr-un pub. Daca in acel pub 20 de oameni beau Cola sau tarie, ei o fac pe riscul lor, pe ficatul lor. Ficatul tau nu este afectat de decizia lor. Ficatul tau e afectat doar de decizia ta!

Daca cei 20 de oameni fumeaza, plamanii tai (si nu numai) sunt afectati fara ca tu sa fi cerut asta!

Dulciurile, alcoolul si drogurile etc sunt vicii ce tin de o alegere personala! Fumatul impune o decizie proprie asupra celorlalti!

Asta este motivul pentru care a ajuns, pe buna dreptate, inamicul public nr. 1. Si da, desi stiu ca o sa-mi sara multi fumatori in cap – sunt de acord cu aceasta lege.

Nu, nu este vorba despre discriminare, ci despre respect. Iar treaba cu servrajul – invocata inclusiv in Parlament – va rog sa o lasati. Nu am vazut un fumator care sa se tavaleasca in chinuri din cauza sevrajului. Am vazut oameni care mancau ca spartii – insa asta tine de mental si nu de altceva.

Eu m-am lasat brusc si nu am simtit niciun sevraj – si fumam doua pachete pe zi. Asa cum eu am putut, fac pariu ca pot si altii – totul este sa fie capabili sa incerce!

Toti cei care se sperie de legea asta anti-fumat de fapt traiesc in frica! Despre asta este vorba – despre frica, lipsa de respect (fata de ceilalti) si despre lipsa de asumare!

Voi ce parere aveti despre legea asta?

Foto – tinuta Men’s Cave

Link-uri sponsorizate

Comments