Sunt un alt om

eu9
Link-uri sponsorizate

Aseara am vazut filmul “Focus”. Nu stiu de ce a acceptat Will Smith sa joace intr-o asemenea zeama subtire! Il credeam om serios.

Dar nu despre asta vreau sa scriu, ci despre o situatie pe care am mai vazut-o in mai multe ocazii – despre schimbare!

La un moment dat, el ii spune fostei iubite ca s-a schimbat, ca este un alt om.

Daca faci un sondaj de opinie pe strada sau printre prieteni, vei vedea ca foarte putini oameni cred in schimbare.

Mai mult, intr-o proportie covarsitoare ti se va raspunde cu celebra zicala cu lupul, parul si naravul.

Intr-un fel e de inteles. Atunci cand te frigi… nu mai esti dispus sa inghiti orice.

Daca citesti textele lui Radu F… intri in contact cu o perspectiva si mai dark – “femeile isi schimba doar adresa si numele de familie”. Wow!

Mai ca-ti vine sa te faci gay :))

Nu vreau sa par Gica contra, insa eu chiar cred in schimbare, cred in dezvoltare, in constientizare, cred in intelepciune, cred in lucrul cu sinele…

Sigur, nu toata lumea alege aceasta directie. Schimbarea adevarata nu este o chestiune usoara.

Pentru a face asta trebuie sa te confrunti cu sinele, cu demonii interiori, cu setul de convingeri (cele mai multe imprumutate), cu toate patternurile care te mentin intr-o anumita zona.

Aici e nevoie de mult curaj! Din pacate, cei mai multi oameni nu mai stiu cum sa-si mascheze sinele. Cei mai multi oameni traiesc in si din aparente, isi acopera defectele cu masti… ca intr-un carnaval lipsit de ultimul act.

Schimbarea adevarata si renuntarea la anumite patternuri toxice necesita multe ore (poate chiar ani) de munca, mult exercitiu cu tine, uneori nervi, alteori lacrimi… multa introspectie… mult dialog cu sinele. Insa este un drum foarte frumos.

Revenind la “sunt un alt om”, eu nu inteleg un lucru – daca ai dat cu bata in balta rau de tot… de ce te mai intereseaza sa te intorci? Ce vrei sa demonstrezi?

Din punctul meu de vedere, atunci cand intri pe drumul schimbarii, primul lucru pe care-l schimbi este mediul.

Atunci cand descoperi ce nu mergea in viata ta… cauti acea noua lume care te asteapta. Trecutul nu te mai intereseaza – l-ai constientizat si l-ai asezat frumos la locul lui.

Drept urmare, omul care se intoarce la trecut si spune ca este un alt om, de fapt este acelasi! Nu a schimbat nimic! Este trait in continuare de propriul ego!

Asta este parerea mea! Atunci cand te schimbi… mergi mai departe!

In ultima vreme am discutat cu destui barbati care jurau ca s-au schimbat si nu intelegeau de ce femeile pe care le batjocorisera in ultimul hal nu ii cred.

Tuturor le-am spus acelasi lucru – da-i pace si mergi mai departe!

Acum cativa ani, cand am inceput procesul schimbarii, am realizat un lucru extrem de important – atunci cand intri pe acest drum, nu exista decat o singura directie – inainte!

Atunci cand continui sa te raportezi la trecut, inseamna ca pe casa dezvoltarii tale inca mai sunt tigle sparte, semn ca mai ai mult de lucru cu tine… asta daca ai inceput cu adevarat acest lucru :))

Este usor sa spui “sunt un alt om” – mai ales cand vrei sa manipulezi; insa este infinit mai cred sa arati ca ai devenit un alt om. Iar aici e nevoie de timp… de mult timp!

Link-uri sponsorizate

Comments