Am grija de mine si asta imi ocupa tot timpul

wefit
Link-uri sponsorizate

Cam asa ar suna un slogan al oamenilor care vor sa aiba un stil de viata sanatos.

Ce inseamna stil de viata sanatos? Un echilibru in sfanta treime – adica trup, minte si suflet.

Ca sa ai un stil de viata sanatos trebuie sa investesti – timp, energie, bani si vointa.

Interesant este ca si pentru a avea un stil de viata nesanatos investesti la fel – timp (doar nu credeti ca burta creste peste noapte), energie – unii obosesc cand mananca 3 feluri la o masa :)), bani – si mancarea costa si vointa – desi nu pare, unii chiar vor sa arate ca niste porci inainte de taiere (este cea mai mare pedeapsa a sinelui).

Chiar nu cred ca poti avea un stil de viata sanatos fara sa ai grija de cele trei paliere – trup, minte, suflet.

Atunci cand ai grija doar de trup, iar celelalte doua sunt ravasite… si trupul o va lua razna la un moment dat.

Echilibrul este cheia!

Chiar vorbeam cu Cristi Croitoru de la We Fit despre asta. L-am intrebat – “care ar fi cei 5 pasi prin care sa obtii un stil de viata sanatos?”

Si a inceput: “Faci sport – de doua ori pe saptamana e okay daca faci EMS. Antrenamentul te ajuta sa iti tonifiezi musculatura si sa slabesti. Pasul doi – pentru a obtine rezultate mai bune, poti combina antrenamentele cu masajul. Combinand cei doi pasi poti obtine mai repede rezultatele dorite. Pasul trei – alimentatia sanatoasa – eu as evita tot ce inseamna aliment procesat, dar si zaharul in exces. Pasul patru – activitatile placute – sau recreative – tot ce iti face placere, fie ca vorbim despre plimbari, shopping, calatorii, socializare etc. Aceste activitati te scapa de stres si, asa cum stim, stresul cauzeaza dezechilibre mari atat fizice, cat si psihice. Pasul cinci – (aici am completat eu) – gandurile! Fericirea este o constructie mentala. Esti ceea ce gandesti! Asa ca gandurile sunt foarte importante”.

Primii 3 pasi ii gasiti la Cristi – pe langa antrenamentul EMS si masaj, el se poate ocupa si de alimentatia voastra. De ceilalti doi pasi … va ocupati voi!

Un stil de viata sanatos inseamna dezvoltare pe toate cele trei planuri – trup, minte, suflet.

Da, acest proces necesita investitii de timp, energie, bani si vointa… insa cred ca este singura investitie cu adevarat importanta.

Pe scurt, ca sa poti spune ca ai un stil de viata sanatos trebuie sa te misti, sa ai grija ce bagi in gura si ce iti asterni pe suflet.

Pareri?

Link-uri sponsorizate

Comments