De ce parasim atunci cand iubim?

eucave
Link-uri sponsorizate

Se spune ca iubirea poate muta muntii din loc! Se spune ca iubirea rezolva orice problema! Nu cred o iota din toate aceste lucruri!

Nu, iubirea nu poate muta nimic din loc si nu poate rezolva nimic… cata vreme nu este cu dublu-sens.

O iubire nu poate fi completa daca ramane fara raspuns.

Atunci cand o iubire este uni-directionala… ea este schilodita, este incompleta, este doar o semi-iubire.

O iubire completa implica doua suflete. Nu poti sa faci o punte atunci cand ai un singur cap de pod. Pur si simplu nu ai pe ce sa-ti sprijini constructia la celalalt capat si totul se surpa.

Oamenii nu pleaca dintr-o relatie doar atunci cand sunt inselati sau abuzati.

Nu, oamenii – si aici ma refer si la barbati si la femei – decid sa plece si atunci cand iubesc la maximum.

Da, ati citit bine – plecam chiar si atunci cand iubim puternic.

Doar noi! Ceilalti nu fac asta! Ceilalti doar se bucura de o relativa zona de confort.

Pe scurt… ceilalti sunt acolo, dar nu sunt implicati cu adevarat. Aici vorbim despre relatii pe jumatate, despre parteneriate frante.

Sunt relatii in care un partener este prezent, iar celalalt este prezent… dar, de fapt, nu prea e…

Atunci cand iubesti si te vezi nevoit/a sa pleci este cumplit. Este mai rau decat atunci cand afli ca celalalt a calcat stramb. Acolo vorbim despre un contract incalcat cu buna stiinta. Aici vorbim despre un contract incalcat prin neprezentare si lene…

Justice Schanfarber – cosilier de relatii – are un sfat dureros pentru barbati – femeile pleaca din cauza faptului barbatul lor nu este prezent!!!

Asta nu inseamna ca are pe altcineva sau ca este un om rau. Nu, pur si simplu se culca pe o ureche si crede ca daca i-a cucerit sufletul sotiei sau iubitei acum vreo doua secole… sufletul ala a ramas vesnic cucerit. Fals!

Asta este si motivul pentru care exista persoane care pot fi (si uneori se si lasa) cucerite chiar de sub nasul partenerilor.

Atunci cand intri intr-o relatie trebuie sa ai grija de sufletul celuilalt in fiecare zi. De sufletul tau si de sufletul celuilalt. Asa functioneaza o relatie.

Lenea nu face casa buna cu relatiile functionale. Si nici dezinteresul.

Ce trebuie sa faci ca sa nu-ti pierzi partenerul/a?

Sa il/o vezi!!!

Sa-ti faci timp sa-l/o vezi! Este extrem de important. Va lansez aceasta intrebare, mai ales celor care sunteti angrenati in relati/ casatorii – voi va vedeti partenerul/a?

Zilnic? Stiti ce il/o preocupa, ce framantari are, ce dorinte are? Ascultati cu atentie?

Eu fac pariu ca in cele mai multe cazuri… relatiile sunt ca niste corabii aflate in deriva – doi oameni care nu stiu foarte bine de ce sunt impreuna, doi oameni care nici macar nu se mai privesc atunci cand ies in oras, doi oameni care nu se mai tin de mana, de tinut in brate nici mai vorbesc, doi oameni care-si spun “te iubesc” din obligatie, nu din simtire profunda… doi oameni care-si consuma zilele fara stie prea bine de ce… doua suflete ce pot fi oricand cucerite… de altcineva!

Sper sa ma insel!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto tinuta – Men’s Cave – haina barbatului

Link-uri sponsorizate

Comments