Care este cea mai puternica arma a barbatului?

Eu nu cred in modelul barbatului cyborg - adica rece si eficient. Barbatul cyborg poate fi un bun model de business, insa nu poate fi un bun model in relatie cu femeile.

Daca acum cateva secole a existat o anumita glaciatiune sentimentala, azi putem spune - fara sa gresim - ca barbatul si femeia s-au schimbat foarte mult.

Astfel, in prezent, cand traim sub guvernarea modelului de dragoste romantica - barbatul nu mai poate fi doar un erou - adica un individ construit perfect din punct de vedere fizic si care prezinta abilitati dezvoltate la maximum in directia obtinerii resurselor.

Lucrurile astea nu mai sunt suficiente pentru femeia moderna! Femeia moderna a devenit la randul ei un furnizor de resurse, asa ca a invatat sa-si doreasca mai mult.

Iar "mai mult", in acest context, nu mai tine de resurse, ci de afectivitate.

Or in acest nou cadru, cyborgul devine un model depasit. Omul rece, furnizorul de resurse nu mai este dezirabil.

Femeia isi doreste un alt gen de barbat. Femeia isi doreste un barbat care, pe langa constitutia atletica si abilitatile de furnizor de resurse, sa fie capabil sa-i ofere caldura, intelegere, respect - adica iubire!

Aici putem vorbi despre barbatul nou - barbatul care a descoperit o noua arma, poate cea mai puternica arma a lui - latura sa feminina!!!

Nu sariti... dragii mei, ca nu va pune nimeni fusta! Nu despre asta este vorba - nu despre pizdificarea barbatului, ci despre o latura pe care a avut-o intotdeauna si pe care, daca reuseste sa si-o cultive cu cap... poate deveni acel mascul alfa dupa care tanjesc toti barbatii de pe planeta!

De-a lungul timpului am intalnit destui barbati care isi reprimau sentimentele, barbati care se incapatanau sa fie masculi si atat - barbati care credeau ca daca duc aceasta lupta imposibila cu ei insisi... vor avea ceva de castigat.

Acum, dupa ani buni de zile, observ ca se zbat in acelasi pattern - si, culmea, nu par sa se fi schimbat in vreo directie. Pe scurt - si o spun cu tristete - baltesc!

Despre aceasta latura feminina a scris Jung. El considera ca sufletul uman este androgin si ca include elemente feminine si masculine complementare.

Astfel, in sufletul fiecarui barbat exista o femeie interioara - Anima si in sufletul fiecarei femei exista un barbat interior - Animus.

Combinarea acestor elemente are un scop precis - adaptarea si supravietuirea speciei umane.

La barbat, Anima este cea care ii ofera abilitatea de a iubi, abilitatea de a-si exprima sentimentele, abilitatea de a realiza conexiuni cu femeile.

Barbatii reusesc sa inteleaga femeile si mai ales sa le raspunda corespunzator tocmai cu ajutorul propriei laturi feminine.

Aceasta parte feminina poate corecta si completa masculinitatea unui barbat, el devenind un barbat cu totul nou, un barbat ce poate fi si rece, dar si sensibil si iubitor in functie de contextul social in care se afla.

Latura feminina ii ofera barbatului flexibilitate in relatia sa cu femeile, deci este un avantaj, nicidecum un impediment.

Barbatul care isi constientizeaza si isi dezvolta latura feminina nu isi pierde masculinitatea, ci si-o dezvolta, o intregeste!

Barbatul devine puternic cu ajutorul Animei lui - el se transforma intr-un dansator de tango care stie cand sa domine si cand sa predea controlul, cand sa protejeze si cand sa se lase protejat.

Cam asa arata barbatul alfa din punctul meu de vedere - complet in toate laturile sale!

Pareri?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI