Tu ce iubesti de fapt? Omul sau ideea?

valentin
Link-uri sponsorizate

Omul de langa tine sau ideea de relatie? Eu cred ca in foarte multe cazuri iubim ideea de relatie, ideea de iubire. Altfel nu inteleg de ce atatia oameni isi neglijeaza relatiile?

Zilele trecute am vazut pe site-ul ziarului Adevarul un film despre un cuplu care este impreuna de 40 de ani.

40 de ani! Va dati seama? Pare S.F. in aceasta lume in care relatiile par sa nu mai treaca de pragul de un an.

Si totusi, oamenii astia sunt impreuna de 40 de ani, timp in care nu s-au certat niciodata.

“Boooring!” – ar striga cei din banca amatorilor de lupte conjugale.

Mie mi se pare fascinant.

Din 1974 si pana in prezent, Bill i-a trimis lui Kristen peste 10.000 de scrisori si biletele romantice. Sotia lui a pastrat aceste scrisori, le-a arhivat si iata cum cei doi au acum un intreg dosar de amintiri.

Cum au reusit ei sa ramana impreuna atata vreme?

Prin lucruri cat se poate de simple – dar care par extrem de complicate pentru foarte multi oameni.

„Fiecare sarut de noapte buna este urmat de un Te iubesc. La fel si saruturile de dimineata. Cheia unei relatii fericite este dedicarea de zi cu zi. Niciodata nu trebuie sa adormiti suparatai. Trebuie sa discutati despre orice problema apare. Noi nu ne-am certat niciodată in 40 de ani de casnicie. Am avut dezacorduri, dar am discutat, nu ne-am certat” – spune Bill Bresnan.

Pe scurt – implicare, dedicare, comunicare, respect! Si mai scurt – IUBIRE!

Aceste lucruri par S.F. doar atunci cand iubesti ideea de relatie, nu si omul de langa tine. Atunci cand iubesti omul de langa tine – si sentimentul este reciproc (un element extrem de important) – implicarea, dedicarea, comunicarea si respectul curg aproape de la sine.

Atunci cand iubesti omul de langa tine… pretuiesti fiecare clipa petrecuta impreuna. Atunci cand iubesti ideea de relatie… pretuiesti confortul oferit de traiul in doi, nu si detaliile. Alea nu te intereseaza prea mult – esti in zona de confort, de ce sa te preocupe ce face sau simte celalalt?

In ultima vreme ii citesc destul de usor si pe unii si pe ceilalti.

Cand stau la masa – cei care iubesc ideea de relatie stau cu ochii in telefon… si scroll-eaza! Se cunosc foarte bine, de ce s-ar mai privi in ochi? De ce si-ar mai zambi? Lasa ca e mai interesant ce a share-uit X-ulescu pe Facebook.

De partea cealalta, cei care iubesc omul de langa ei se privesc, isi zambesc, se ating. Ei se cunosc foarte bine… si tocmai de aia pretuiesc fiecare clipa a vietii lor de cuplu.

Desi pare plictisitoare, relatia dintre Bill si Kristen este un model de relatie functionala, de relatie de durata. Ei sunt doi oameni care au stiut ce este important pentru ei.

Stau insa si ma intreb – oare cati dintre noi si-au pus vreodata intrebarea – “oare ce este important pentru mine? Eu ce iubesc de fapt? Omul sau ideea?”

In iubire nu exista plictis! Acolo unde exista implicare, dedicare, comunicare si respect nu exista loc pentru plictis.

Atunci cand iubesti o idee… e loc de plictis grupa mare! Mai ales atunci cand intri in relatie deja plictisit… de tine!

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments