Iubirea este creatie

euinterviu
Link-uri sponsorizate

“Iubirea nu exista! Punct!” – a tunat ieri o doamna intr-un comentariu. Ea incerca sa sugereze faptul ca iubirea este o impunere culturala, ca este un produs al imaginatiei umane, pe scurt – o minciuna!

La scurt timp dupa acest verdict, a iesit la inaintare si nesiguranta care a generat verdictul – “am o relatie foarte buna… dar totusi, la un moment dat”… La un moment dat ce?

Mi se pare putin chinuitor sa traiesti cu ideea ca relatia ta, despre care spui ca este okay, se va incheia in mod obligatoriu.

Suna a fatalitate, ca sa nu spun a frica!

Dandu-si seama de ceea ce a scris, doamna a revenit si devenit impaciuitoare – “ar fi bine sa definim intai ce este iubirea”.

Perfecta pasa!

De-a lungul vremurilor, multi au incercat sa defineasca iubirea. Iubirea a fost zugravita in fel si chip. A fost scrisa, pictata, cantata, sculptata, jucata etc.

Dupa parerea mea, cea mai simpla si mai frumoasa definitie a iubirii este asta – “IUBIREA ESTE CREATIE!”

Si da, in procesul creatiei intra si imaginatia! Fara imaginatie nu am fi capabili sa convietuim prea mult impreuna – barbati si femei. Ne-am afla intr-un puseu permanent de plictis!

Sa revenim la creatie! Iubirea inseamna o intalnire a doua destine in fata unui sevalet, doua suflete care incep sa-si picteze viitorul comun. De cei doi protagonisti depinde marimea panzei – daca este cat un perete din Luvru sau cat un tabou mic… ascuns intr-o anticamera.

Iubirea nu este neaparat un dat. Nu te nasti cu ea by default, decat in anumite conditii. Ar fi timpul sa admitem faptul ca exista destui oameni care se nasc in vibratie joasa, inferioara, facerea lor fiind mai degraba un produs al nervilor sau al plictisului si nu un act de iubire.

„De regula, oamenii fac dragoste numai atunci cand se simt intr-o dispozitie foarte sexuala. Sexualitatea este guvernata insa de un centru inferior.

Nu de putine ori, oamenii fac dragoste dupa ce se cearta. Nivelul lor energetic este foarte scazut atunci. In mod firesc, ei vor deschide poarta catre un suflet de natura inferioara.

Altii fac dragoste in mod mecanic, ca o rutina, ca o obisnuinta, ca pe ceva care trebuie oricum facut o data pe zi, sau de doua ori pe saptamana, sau in orice alt ritm pe care si l-au stabilit. Totul nu este decat un act mecanic sau care tine de igiena fizica. Partea sufleteasca nu este deloc implicata, si apoi se mira ca dau nastere unor spirite inferioare.

Iubirea ar trebui sa fie aproape la fel ca si rugaciunea. Ea este cel mai sacru lucru care exista in interiorul omului.

Daca nu sunteti perfect constienti de ceea ce faceti, veti atrage un suflet inferior si comun. De regula, oamenii sunt complet inconstienti de ceea ce fac atunci cand fac dragoste.

Daca doresc sa-si cumpere o masina, ei sunt mai constienti. Daca vor sa-si cumpere mobila pentru camera de zi, au la dispozitie o mie si una de posibilitati, asa ca se gandesc indelung care dintre ele ar fi cea mai potrivita.

Dar in ceea ce-i priveste pe copii, voi nu va ganditi niciodata la ce fel de copii ati dori, la ce fel de suflet doriti sa invitati in viata voastra. 

Iar alternativele sunt de ordinul milioanelor… De la Iuda la Isus, de la sufletul cel mai intunecat la cel mai sfant. Exista milioane de alternative, iar cea care va decide va fi atitudinea voastra. Cum va fi si atitudinea voastra va fi si sufletul pe care il veti atrage” – spunea Osho la un moment dat.

Iata deci ca iubirea este o zestre pe care o primesti sau nu de la parinti. Din pacate, daca ne uitam la ce se intampla in jurul nostru, putem sa-i dam dreptate lui Andrei Craciun atunci cand spune ca iubirea este exceptia si nu regula!

La cat de dilie este lumea din jur, ai senzatia ca esti un barcagiu care incearca sa-si croiasca drum intr-un ocean de suflete inferioare.

Da, iubirea exista! Iar Osho are dreptate cand spune ca este cel mai sacru lucru care exista in interiorul omului.

Din pacate, intr-o lume guvernata de interesul imediat si de palpabil, creatia este ridiculizata… iubirea la fel! Este mai usor sa spui – “nu exista” – decat sa incerci sa-i afli tainele.

Imaginati-va ce s-ar intampla cu lumea asta daca am incepe sa ne gandim putin la ceea ce a spus Osho, daca am concepe viitorul in mod constient, daca am aduce pe lume doar copii care sa fie rodul iubirii?

Asta da tema de meditatie…

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments