Pentru ce sa-mi apar tara?

eu32
Link-uri sponsorizate

“Femeile produc viata, barbatii o curma! Razboiul, crimele, violenta sunt atribute masculine.

Ele reprezinta cea mai buna gluma a naturii. Barbatii intra in viata ca ceva bun, insa pe parcurs se transforma intr-un rahat. Nu toti barbatii, destui… cat sa distruga totul” – George Carlin.

Poate va veti intreba de ce am ales acest citat? Pentru ca mi se pare ca are sens in contextul isteriei actuale care s-a propagat de cateva zile pe net.

Ca de obicei, romanii sunt dezbinati – chiar si in privinta unui posibil razboi. Dezbinati si ostili.

Intr-o tabara se afla nemultumitii – cei care spun – “pentru ce sa-mi apar tara? Pentru ce sa mor? Pentru niste corupti care au furat tot? Sa mearga ei sau copiii lor la razboi”.

Sunt oameni care nu sunt pro-pace, pro-viata, ci doar anti-sistem. Daca tara ar avea niste conducatori respectabili, fac pariu ca nu ar ezita sa puna mana pe arma!

In cealalta tabara sunt cei care au vazut prea multe filme cu Rambo, cei care viseaza sa aiba o coroana frumoasa la 2 m deasupra capului – eroii! Cei care si-ar apara tara by default, indiferent de situatie. Sunt activii!

Sunt cei care spun asa – “cum sa nu-ti aperi tara? Preferi sa vina unii sa-ti bage o grenada pe geam? Vrei sa iti vezi copilul facut posta de rusi?”

Pai bai desteptule, daca aia ajung sa-ti bage o grenada pe geam inseamna ca eroismul tau a fost egal cu zero. Nu ai salvat nimic! Iar daca ajung la copilul tau inseamna …. acelasi lucru, nu crezi?

Aici vorbim despre oameni care traiesc cu frica de a nu fi atacati.

Daca te uiti cu atentie, cele doua tabere nu difera atat de mult – niciuna nu este pro-viata, niciuna nu are o constructie mentala directionata spre pace, spre bine, spre ratiune… spre evolutie!

Si unii si ceilalti traiesc in frica si nu vor sa schimbe absolut nimic. Traiesc cu frica in san si cu modelele trecutului – invoca fara sa clipeasca faptele eroice din razboaiele de la mijlocul secolului trecut, invoca natura umana… invoca orice fapt ce ar putea motiva setea lor de sange.

Asta in conditiile in care traim in 2015! In conditiile in care ar trebui sa avem pretentii de la noi, pretentii ca suntem fiinte evoluate si nu niste bestii inarmate cu AKM-uri.

Eu am scris doua texte despre eventualitatea unui razboi – unul in care enumeram motivele pentru care nu m-as duce si al doilea – un raspuns la provocarea gratuita aruncata in online de Lucian Mandruta.

De fiecare data s-au gasit indivizi dornici sa ma faca fatalau, ne-patriot, tradator de tara, femeie, poponar etc…

De ce? Pentru ca refuz moartea? Pentru ca refuz manifestarile animalice?

Excelent!

Sigur ca daca unul dintre ei m-ar ataca… m-as apara… in sensul ca as incerca sa-l imobilizez, nu sa-l ucid!

Este o diferenta! Din pacate, cei mai multi oameni se raporteaza doar la razboi, fara sa ia in calcul cealalta varianta – pacea, ratiunea, binele!

De ce se intampla asta? Pentru ca foarte multi dintre acesti oameni au inlocuit binele cu raul si au uitat ce inseamna sa te raportezi la viata, la frumos, la culoare!

Din pacate, mi-e teama ca daca nu vor invata sa-si schimbe patternurile mentale vor ajunge niste simple nume trecute pe scrisori albe… in care familiile lor vor fi anuntate cu regret ca…

Din punctul meu de vedere, tara nu se se apara prin ganduri negre, prin frica si dorinta de a ucide; ci tocmai prin apel la calm, la ratiune si la pace!

Daca toti oamenii de pe planeta asta s-ar gandi la viata si la pace si nu la arme si moarte… cine s-ar mai lupta cu cine? Si mai ales pentru ce?

P.S.: Acest blog a fost nominalizat la Premiile Radar de Media la categoria Cel mai bun Blog. Daca crezi ca merita un vot, o poti face AICI. Multumesc!

Link-uri sponsorizate

Comments