Striptease-ul nu este pentru oricine

remus_barbu
Link-uri sponsorizate

Nu poti sa pui un individ cu un trup de mamut sa execute miscari senzuale sau piruete, pentru ca risti ca femeia din fata lui sa moara… de ras.

Nu poti sa pui o femeie cu un trup flasc sau prea pufos sa execute miscari lascive, pentru ca risti ca barbatul din fata sa ei sa-si doreasca sa stinga lumina sau sa ceara un ziar.

Fie ca va place, fie ca nu… striptease-ul nu este pentru oricine!

Asta este si motivul pentru care exista oameni specializati in asta – pentru ca meseria asta necesita pregatire specifica.

Vrei sa vezi striptease? Apeleaza la profesionisti, indiferent ca sunt femei sau barbati.

Asta chiar nu este o meserie pe care sa o incerci acasa. Sigur, tu poti sa o faci, insa trebuie sa-ti asumi si penibilul situatiei.

Eu chiar nu m-as incumeta sa ma misc lasciv in fata iubitei mele. Decat sa ma fac de ras cu o chestiune la care nu ma pricep, mai bine sunt eu – iubitul ei de toate zilele – si o fac sa se simta bine asa cum stiu eu.

Revenind la striptease, ca tot se apropie 14 februarie si mai ales 1 Martie, m-am gandit sa intru putin in bucataria striptease-ului masculin – o zona destul de mult comentata si de doamne si de domni.

Drept urmare, am facut un interviu cu Remus Barbu – liderul trupei Taboo Boys.

Iata ce a iesit:

In fiecare an, luna martie inseamna martisoare si show-uri de strip-tease masculin. Se mai poate vorbi despre o traditie in acest sens? Sau putem vorbi deja despre un trend care isi da duhul? Mai sunt la moda show-urile de acest gen?
Remus Barbu:
Nu putem vorbi de un declin. 1 Martie reprezinta de fapt startul unui sir lung de petreceri destinate doamnelor.

De-a lungul timpului am realizat ca barbatii sunt mult mai gelosi decat femeile, motiv pentru care sunt foarte reticenti atunci cand vine vorba despre striptease masculin, exceptie facand petrecerile burlacitelor si prima parte a lunii martie… cand nu prea au de ales, deoarece exista aceasta traditie de foarte multi ani.

Iar in aceasta perioada trebuie sa recunosc ca numarul spectacolelor creste considerabil. In 2005, Taboo Boys era compusa din 5 barbati si nu existau decat doua trupe in toata tara. Acum… trupa Taboo Boys are 30 de componenti, iar numarul trupelor de acest gen a crescut.  Chiar daca acestia nu sunt foarte cunoscuti… ei exista.

remusbarbu2

Acum cateva seri le-am intrebat pe doamnele de pe Facebook ce parere
au despre striptease-ul masculin, iar reactiile lor au fost mixte. Care
sunt principalele lucruri care vi se imputa?
Remus Barbu: Ca in orice meserie, bineinteles ca tot timpul vor fi pareri pro si contra. Este firesc si nu am o problema cu asta. Nu poti fi pe placul tuturor, indiferent cat de mult te-ai stradui. Dreptul la libera exprimare nu-l poate opri nimeni, iar despre lucrurile care ni se imputa nu am ce sa comentez…

O alta chestiune pe care am observat-o si trebuie sa recunosc ca am
cochetat si eu la un moment dat cu ea, este aceasta trimitere a
striptease-ului masculin in zona desuetului, in zona superficialului.
Hai sa lamurim putin lucrurile si sa aflam ce inseamna de fapt meseria asta?
R.B:
 Intr-adevar, foarte multe persoane au o parere proasta despre acest gen de entertainment si sunt tentat sa le dau dreptate daca acestia nu au fost la un spectacol de gen sau au vazut doar la tv; sau daca au fost, dar au avut parte de o experienta neplacuta.

Spun asta deoarece, pe vremuri, striptease-ul insemna un barbat musculos care dansa nu foarte bine, se dezbraca pe o piesa muzicala oarecare si cam atat.

taboo1

Acum, striptease-ul inseamna mult mai mult si este adus la un cu totul alt nivel. Un dansator de striptease are nevoie de mult mai mult pentru a impresiona: in primul rand trebuie sa aiba un corp impecabil, deoarece trebuie sa se detaseze mult fata de restul barbatilor din ziua de azi.

Dupa cum stim, putini sunt cei care nu au grija de conditia fizica. Sincer sa fiu, nu cred ca poti impresiona vreo femeie daca nu vede la tine ceva mai mult decat poate vedea si acasa la sotul sau iubitul ei, dupa caz.

Un dansator de striptease trebuie sa fie pregatit din foarte multe puncte de vedere, si anume :
Sa aiba in spate foarte multe ore de repetitii.
Sa aiba bine pus la punct personajul pe care il interpreteaza.
Sa aiba un colaj de melodii bine alese si nu melodii alese dupa ureche, care sa nu aiba legatura cu ce trebuie sa transmita publicului.
Trebuie sa fie impecabil la corp, iar costumul trebuie sa fie adecvat temei alese.
Sa execute miscari pe care numai un dansator bine pregatit le poate face.
Si, nu in ultimul rand, are nevoie de carisma.

Dansatorul de striptease trebuie sa aiba veleitati de actor, sa atraga publicul in show-ul de pe scena, iar acesta trebuie sa fie unul bine pus la punct.

strip1

Sa desfacem putin un show…
R.B.: Un moment de striptease are cel putin patru etape.
In prima parte a dansului, stripperul are nevoie sa se identifice cu personajul si sa il interpreteze perfect.

In cea de-a doua parte este foarte important sa demonstrezi ca esti un dansator, nu un morman de muschi inghesuiti pe scheletul uman.

A treia parte, este cea in care se face striptease-ul propriu-zis – daca faci asta pur si simplu, nu esti cu nimic mai presus decat oricare alt barbat.
Striptease-ul trebuie sa fie in concordanta cu personajul, sa faca asta pe muzica si in timpul dansului sa comunice cu publicul.

In ultima parte trebuie sa te detasezi de personajul pe care il interpretezi si sa devii romanticul, senzualul, eroticul si sensibilul, pe care toate femeile si-l doresc.

Daca nu ai reusit sa convingi pana acum, aceasta este partea in care mergi la sigur, iar daca nici acum nu ai facut furori, sfatul meu este sa faci altceva – striptease-ul nu este pentru oricine!

La prima vedere nu pare complicat. Si totusi ce sacrificii implica meseria asta?
R.B.: Pentru a fi un dansator de striptease de succes ai nevoie de multe calitati: ambitie, rabdare, carisma, un chip placut, un corp bine lucrat, sa nu fii amotric, pudic, emotiv, iar meseria asta nu trebuie sa o faci doar pentru bani.

Trebuie sa-ti placa si sa te dedici scenei. Sunt foarte multi cei care au cochetat cu aceasta meserie si au renuntat, deoarece presupune multe sacrificii. Sunt necesare cel putin doua ore pe zi de sala, regim strict si intre 3 si 6 ore de repetitii pe zi.

remusbarbu3

Trebuie sa tinem cont de faptul ca foarte multi incep aceasta meserie de la zero.

Atat greutatea corporala, cat si cea musculatura, nu le permit tuturor sa faca miscari de dans complexe. Majoritatea sunt destul de rigizi , iar acest lucru ii limiteaza (exemplu: mare parte din dansatorii de baza din trupa noastra fac trei piruete pe ax cu piciorul la pase, dar pentru asta am facut, timp de trei luni, elemente de baza din baletul clasic pana la 8 ore, 5 zile pe saptamana, pentru a capata minimul de gratie necesar executarii corecte a piruetelor).

Si costumele iti ocupa mult timp – de la cumpararea materialelor si accesoriilor si pana la mersul la croitor si la probe.

Colajele muzicale se fac la studio si, nu in ultimul rand, trebuie sa luam calcul drumurile si noptile pierdute.

Daca luam in calcul un turneu de doar cateva orase si deja am pierdut o saptamana de sala, regimul dispare…etc

Ar mai fi de spus multe, dar cred ca este de ajuns pentru a intelege ca pentru a fi dansator de striptease nu este tocmai simplu.

De ce ar alege cineva meseria asta? Care sunt avantajele ei?
R.B.: Nu stiu de ce ar trebui sa aleaga cineva aceasta meserie, dar va pot spune de ce am ales-o eu.

In primul rand iubesc sa fiu pe scena, sa fiu in preajma femeilor, pentru ca iti ofera multe satisfactii, printre care si cele financiare.

Aceasta meserie mi-a oferit ocazia de a vizita locuri si orase unde probabil nu as fi ajuns niciodata.

Despre dezavantaje, prea multe nu sunt de spus. Nimic in viata nu este usor si simplu, deci trebuie sa iti asumi si dezavantajele. Poate ca cel mai dezavantajos lucru in aceasta meserie este reputatia.

Aceasta stampila care, datorita spectacolelor noastre, incepe sa dispara de la an la an.

Majoritatea ii catalogheaza diferit pe dansatorii de striptease doar pentru simplul fapt ca se dezbraca, dar, in realitate, acestia sunt oameni normali, majoritatea avand studii superioare, familie, joburi sau chiar afaceri si nu este nimic indecent in ceea ce fac, daca acest act este dus la nivel de arta.

taboo3

Care este motivul pentru care femeile merg la striptease masculin?
Sunt sigur ca aceste motive variaza foarte mult si ca ai auzit multe
povesti de-a lungul anilor.
R.B.: Raspunsul este simplu: motivul este acelasi cu cel pentru care si barbatii merg la striptease feminin.

In general, acolo gasesti ceea ce nu gasesti la orice colt de strada sau locatie: trupuri bine lucrate, senzualitate si spectacol.

Diferenta dintre striptease-ul masculin si feminin este ca barbatii se bazeaza mai mult decat femeile pe show, coregrafie, poveste etc.

De ce barbatii stramba din nas atunci cand aud ca doamnele lor vor sa vina la striptease masculin? Mie mi se pare entertainment si atat. Nu mi se pare ofensiv pentru barbatii care raman in afara salii. Gresesc?
R.B.:
Aici intampinam noi marea problema – barbatii au impresia ca iubitele sau sotiile lor nu o sa-i mai vada cu aceeasi ochi cand se intorc acasa.

Eu i-as intreba altceva: dupa ce merg sa vada un show de striptease feminin isi vad iubitele cu alti ochi? Sau pentru ei este doar un show, iar pentru doamne mai mult?

Parerea mea este ca nu au incredere in ei si atat! Cred totusi ca este vorba si de evolutie. Avem mult de recuperat fata de altii, iar asta este unul dintre puncte.

taboo4

De ce striptease-ul feminin are o reputatie mai buna?
R.B.: Nu este deloc asa! Nu de reputatie este vorba, ci despre preconceptii. Daca zece barbati merg in gasca, intr-o seara, la striptease feminin, este okay.

Dar daca zece femei merg la un spectacol de striptease masculin si subliniez – spectacol, atunci cu siguranta vor fi comentarii pro si contra din partea barbatilor.

In general se spune ca romanii sunt destul de pudici. Romancele cum
sunt? Ce se intampla in spatele usilor inchise… acolo unde nu patrund
barbatii?
R.B.: Putem sa spunem ca romanii sunt mai pudici daca vrem sa ocolim adevarul. Eu zic ca peste 50 de ani nu o sa mai fim.

Iar in spatele usilor inchise nu se intampla nimic deosebit. Doar ca atunci cand sunt ferite de ochii barbatilor, femeile, ca si noi de altfel, se exteriorizeaza mai mult, se distreaza, fac comentarii, aplauda, tipa, fluiera.

Acest blog este nominalizat la Premiile Radar de Media 2015 la categoria Cel mai bun blog. Daca aveti timp si chef sa votati, puteti sa o faceti AICI

Link-uri sponsorizate

Comments