Femeile nu vor barbati perfecti, ci barbati interesanti

eu9
Link-uri sponsorizate

“S-a intamplat vreodata in vreo epoca normala ca femeia sa prefere cel mai bun tip de barbat existent in ea?

Nici nu am apucat bine sa formulam interogatia, ca intrezarim grava dualitate – cel mai bun barbat pentru barbat si cel mai bun barbat pentru femeie nu coincid!” – scrie Ortega Y Gasset in “Studii despre iubire”.

Are dreptate Gasset – ideea de “cel mai bun barbat” in viziunea masculina este una, iar in viziunea feminina… cu totul altceva.

In timp ce barbatii viseaza la lucruri marete, la lucruri cu adevarat importante (in viziunea lor) pentru societate si pentru lume in general… femeile sunt mult mai ancorate in cotidian, adica fix in ceea ce-l provoaca cel mai putin pe barbat!

“Barbatul se indreapta spre femeie ca spre o serbare, cu frenezie… ca spre un extaz capabil sa rupa monotonia existentei si intalneste intotdeauna o fiinta care e fericita doar cand se indeletniceste cu treburi cotidiene, indiferent daca e vorba despre cusutul de lenjerie sau despre frecventarea dancingului” – adauga ganditorul madrilen.

Atat barbatul, cat si femeia, traiesc intr-o grava confuzie, intr-o cumplita eroare care-i face sa nu-si inteleaga unul altuia menirea – barbatul crede ca femeia viseaza la mari oameni de stat, la barbati puternici … manati de idealuri superioare – si se chinuie sa ajunga acolo; timp in care femeia crede ca barbatul perfect este cel capabil sa-i ofere iubire, protectie si confort – adica viseaza la barbatul ideal pentru proximitatea domiciliului conjugal.

Iata doua perspective care nu se intalnesc nicaieri. Motiv pentru care cei mai mari barbati ai lumii au trait intr-o proportie covarsitoare privati de caldura feminina.

“Toate talentele si stradaniile specific masculine care au generat si fertilizat cultura si care starnesc entuziasmul barbatesc sunt nule atunci cand vine vorba sa o atraga prin ele insele pe femeie” – mai scrie spaniolul.

Pe femei nu le intereseaza daca barbatul este politician, chimist emerit, sportiv, om de afaceri sau geniu in IT. Aceste calitati ce tin mai degraba de orientarea si interesul profesional al barbatului nu o pot face pe femeie sa se indragosteasca de el.

Desi poate admira aceste calitati, acolo, in adancul ei, femeia viseaza la un suflet cald, la un barbat capabil sa-i hraneasca intreaga existenta cu caldura, iubire si protectie.

Degeaba ii ofera el protectie – in sensul resurselor -, daca o priveaza de caldura si iubire… femeia se va ofili ca o floare care nu beneficiaza de mangaierea razelor de soare.

“Femeia tinde mai degraba sa-i elimine pe indivizii cei mai buni, adica pe cei care inoveaza si se angajeaza in actiuni superioare; si manifesta un entuziasm decis fata de mediocritate.

Toata bunavointa cu care incearca sa-si arate exaltarea fata de barbatii cei mai buni sufera de obicei un trist esec.

Dar, in schimb, o vezi gravitand in voie printre barbatii mediocri, ceea ce inseamna ca, examinand problema sub orizontul ei cel mai amplu si asa zicand zoologic, tendinta generala a fervorurilor feminine pare hotarata sa mentina specia inlauntrul unor limite mediocre, sa evite selectia in sensul optim, sa caute ca barbatul sa nu devina niciodata semizeu sau arhanghel” – mai scrie Ortega Y Gasset in “Studii despre iubire”.

Sigur, desi pare o abordare prapastioasa, cel putin in partea sa finala, as spune ca da, femeile nu vor barbati perfecti in sensul viziunii masculine, deci barbati de stat, mari oameni de lume, masculi alfa in sensul masculin…

Ele vor barbati interesanti, iar “interesant” se refera la acei barbati capabili cumva sa imbine atat latura pecuniara, cat si filonul erotico-sentimental.

Da, in viziunea feminina, barbatii interesanti sunt cei care graviteaza in jurul cotidianului imediat – adica in jurul femeilor si in jurul domiciliului conjugal.

Un barbat care isi doreste sa cucereasca lumea este un pericol pentru femeie.

De ce? Pentru ca interesul lui se va indrepta spre orice altceva, mai putin spre casa, copii, femeie, iubire!

Iar asta este un lucru de neiertat pentru orice femeie.

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments