Cu dracul (cardul) la psihiatru!

card
Link-uri sponsorizate

Cipul din card e sanatos tun! Oamenii care vad un drac in card sunt dusi cu capul rau de tot!

Sunt sigur ca ati urmarit dezbaterea legata de cardul de sanatate. Sincer nu inteleg ce cauta preotii la dezbaterile astea? Da, stiu ca unii dintre ei isi doresc sa se deplaseze pe magari ca acum 2000 de ani, dar, in acelasi timp, altora le cam place sa se lafaie in Touareg.

Va dati seama in ce hal am ajuns? Sa ajungem sa dezbatem daca un card este ceva diabolic sau nu?

Uneori stau si ma intreb – oare ce vor oamenii astia? Sa stam pe loc la nesfarsit?

Jur ca nu m-am gandit niciodata la ideea de card – drac! Niciodata!

De ce as face una ca asta? In viziunea mea, cardul este un instrument care scurteaza (ca sa nu zic elimina) birocratia traditional-romaneasca si toata hartogaraia aia inutila.

Atat si nimic mai mult! Dracul nu are cum sa fie acolo! Dracul – in cazul in care exista – se afla in creierul celor care si-l imagineaza in tot felul de lucruri sau obiecte.

Chiar daca poarta sutana au ba, oamenii aia il portretizeaza pe ucide-l toaca in fiecare zi! Ei ii dau viata prin propriile ganduri!

Eu, care gandesc pragmatic, nici nu iau in calcul o astfel de varianta. Pur si simplu nu ma intereseaza astfel de aspecte si imi croiesc viata si propria fericire asa cum poftesc.

Si totusi, nu pot sa nu ridic la fileu o intrebare spre dezbatere publica – “pe oamenii astia ii verifica cineva la cap?”

Daca medicii sunt verificati, profesorii la fel (sau cel putin asa ar trebui), militarii si politistii trec prin tot felul de testari, preotii – care tot functionari ai statului sunt – nu ar trebui la randul lor sa treaca prin verificari psihice periodice?

Intreb… nu dau cu parul! Ei nu sunt tot oameni?

Pe bune, nu vi se pare ca unii scot din ei niste lucruri inspaimantatoare?

Sa va dau un exemplu – preluat de la Lucian Mandruta:

“Se da urmatoarea situatie: mergi pe strada si vine un tip la tine, imbracat intr-o camasa alba cu maneci prea lungi si incepe sa-ti zica:

‘Stii ca in 1999 la eclipsa s-a nascut un copil care e fiul lui Lucifer si cand se va face mare o sa fie sfarsitul lumii, peste vreo zece ani. Pana atunci, nu bea cola, ca are sange de copii morti in ea si nu-ti lua card de sanatate, ca daca il citesti invers inseamna drac…’

Ce crezi despre omul asta?
a. face o gluma
b. e schizofrenic.
c. are dreptate, data viitoare o sa beau Sprite.

Bun, acum o intrebare vicleana: dar daca omul asta e imbracat cu un anteriu negru si e ditamai calugarul Cleopa de la nu-stiu-ce manastire?
Altfel spus: de ce pe unii ii internam la nebuni si la altii mergem sa dam acatiste…
… fix pentru acelasi delir?”

Eu i-am raspuns aseara cam asa – pentru ca pe oamenii in sutana nu ii verifica nimeni!

Daca aveti alt raspuns… chiar sunt curios sa-l citesc.

Nu, nu am nimic impotriva Bisericii sau impotriva credintei de orice fel ar fi ea. Insa atunci cand vad lucruri care bat la usile bolilor psihice nu pot sa tac.

Link-uri sponsorizate

Comments