Nu vreau sa tineresc singur

ru44
Link-uri sponsorizate

Ce ma fac la batranete? Daca o sa fiu singur/a?

Este o intrebare care macina sufletul omului asa cum marea musca plajele. An de an, putin cate putin, sufletul cedeaza in fata fortei acestei intrebari, asa cum nisipul cedeaza in fata valurilor involburate.

Si, din pacate, multi oameni iau decizii gresite in speranta ca-si vor asigura batranetile.

Intrebarea este – esti dispus sa-ti distrugi tineretea pentru iluzia unei batraneti usoare?

Uite ca eu nu sunt!

Asta nu inseamna ca imi doresc sa imbatranesc singur. Numai ca pana sa-mi bata batranetea la usa, eu nu-mi doresc sa tineresc singur.

Da, vreau sa ma bucur de fiecare clipa de viata, de fiecare realizare, de fiecare obiectiv, de fiecare moment, de fiecare loc vizitat … insa vreau o bucurie in doi. Asta vreau eu!

Observ ca exista o adevarata moda a singuratatii. Acum cateva zile chiar citeam ca circa 2.5 milioane de tineri romani nu au partener de viata.

Mi se pare cam mult. Si, in unele cazuri, starea asta cred ca este generata tocmai de alegerile gresite de viata.

Care sa fie oare punctul de atractie al singuratatii? Eu cred ca multi de fapt fug de implicare, de angajament, de responsabilitati si gasesc marea scuza, zarul de fuga – “nu trebuie sa dau socoteala nimanui”.

Singuratatea are dou taisuri, ca orice sabie. Ea poate fi placuta atunci cand esti impacat cu tine – doar ca asta este un proces anevoios si nu intotdeauna placut, dar care merita; si poate fi un cosmar – atunci cand nu esti impacat cu tine si te refugiezi in ea de teama de a nu mai fi ranit.

Sincer, nu mi-ar placea sa-mi impartasesc singur experientele, sa vorbesc doar cu mine, sa ma uit in oglinda si sa-mi spun ce am facut, ce am invatat, ce am trait.

Ce sens ar avea toate? Pentru ce le-as face?

Ce valoare au lucrurile pe care nu le poti impartasi cu nimeni?

Eu nu vreau sa ajung ca oamenii despre care vorbea Osho, oameni care mor la 30 si se ingroapa la 70. Nu, eu vreau sa traiesc intens si in doi la 30… restul mai vedem…

Drept urmare, am grija zi de zi de copacul iubirii pe care l-am sadit impreuna cu partenera mea de viata.

Batranetile? Vor avea si ele momentul lor. Momentan propun sa iubim si sa ne bucuram de tinereti!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments