Fara niciun scop

dobre1
Link-uri sponsorizate

Ieri, in timp ce ma deplasam spre Eroilor, am auzit fara sa vreau o discutie care m-a pus pe ganduri.

Langa mine au aparut doi domni in varsta. Unul s-a asezat, invocand varsta, iar celalalt, putin mai “tanar”, a ramas in picioare.

Domnul care a luat loc batea spre 70 de ani, insa era bine imbracat.

– Incotro? – l-a intrebat celalalt.

– Fara niciun scop. Zilnic fac drumul asta. Merg in oras fara sa am un plan anume – a raspuns domnul ferchezuit.

“Fara niciun scop”! Nu stiu cum se face, dar vorba asta mi-a ramas stampilata pe creier.

In momentul ala mi-am dat seama de ce sunt pline autobuzele la orele diminetii de oameni in varsta? Sigur, nu toti calatoresc fara un scop… unii se duc la doctor, altii se duc la nepoti etc…

Si totusi, exista si oameni care se plimba “fara niciun scop”. Oare cum o fi?

Cand ies din casa… am de fiecare data ceva de facut. Nu tin minte sa fi iesit doar asa… ca sa ies.

Nu, fie am intalniri, fie ma vad cu prietenii, fie merg la vreo filmare sau la cumparaturi… ceva ceva tot trebuie facut.

Insa ma gandesc ca imi va veni si mie randul la calatorii “fara niciun scop”. Imi va veni si mie randul sa fiu injurat de tineri in mijloacele de transport in comun.

Ei, haideti, nu-mi spuneti ca nu v-ati intrebat niciodata “ce dracului cauta batranii astia la ora 10 in autobuz”?

Ei bine, unii tocmai asta cauta… un scop! Trebuie sa fie cumplit ca dupa o viata activa sa ajungi sa te plimbi doar pentru a sfida timpul.

Uitati-va bine la ei! Nu ii judecati! De fiecare data cand ii vedeti langa voi in autobuz, faceti un exercitiu de imaginatie si proiectati-va peste 30 de ani. Eu am facut exercitiul asta!

Asa reusesti cumva sa-i intelegi pe acesti oameni “fara niciun scop”, asa reusesti sa-ti dai seama ca unii dintre ei chiar nu vor sa astepte sa fie casati de trecerea timpului.

Ieri, dupa ce l-am auzit pe acel domn spunand ca circula “fara niciun scop” nu am putut sa nu ma intreb – “care este scopul meu”?

A fost o simpla verificare de rutina! Stiu exact care este scopul meu si ma bucur in fiecare secunda ca am reusit sa-l gasesc.

Scopul vostru care este?

Link-uri sponsorizate

Comments