Alta ca mine nu mai gasesti

eu44
Link-uri sponsorizate

Atunci cand se afla in pragul despartirii, oamenii au o capacitate ciudata de a se da in spectacol, uneori intr-un mod extrem de amuzant.

Lezati in propriul orgoliu – care atinge de multe ori marimea unei tari din lumea a treia – unii arunca in ochii celorlalti tot felul de formulari cat se poate de idioate.

Iar “alta(ul) ca mine nu mai gasesti” se numara printre aceste formulari.

Sa ne imaginam urmatorul tablou – un barbat ajuns pe la 30-35 de ani, aflat la o cafea (o ultima cafea) cu o duduie cam tot de varsta lui.

El, cu o o figura cel putin mortuara, de o seriozitate apretata, incearca sa-i explice motivele pentru care vrea sa se care.

De partea cealalta, ea, contrariata serios, da ochii pe spate – cam ca lamaile de la aparate – si ii serveste scurt, cu un sictir demn de filmele porno ale anilor ’70, un scurt – “alta ca mine nu mai gasesti”.

De-a lungul anilor mi-a fost dat si mie sa aud asta, ce-i drept nu de foarte multe ori. Stiti cum m-am simtit in momentele alea?

Ca pe vremea cand imi piedeam noptile urmarind Marius Tuca Show. Daca nu ma insel, parca el a fost primul care a spus – “nici nu stiti ce pierdeti”.

Exact asa m-am simtit. Culmea e ca de multe ori, cand revenea din publicitate, late night-ul cu pricina imi arata foarte clar ce pierd – timpul!

Sa nu care cumva sa credeti ca in relatii nu ar fi la fel. O ba da… exista destule relatii care baltesc, relatii fara niciun fel de viitor… sau, pe scurt, pierderi de timp neasumate.

“Alta (ul) ca mine nu mai gasesti” mi se pare o replica de ras. De ras grav! Este un soi de stand-up comedy a relatiilor.

Cum suna asta din gura unei persoane care ti-a mancat ficatii, te-a adus in pragul disperarii, te-a cicalit, te-a calarit si a incercat sa te tranforme in pres?

Ca o gluma buna! Nu are cum sa sune altfel. Iar cand vezi fata aia serioasa si ochii dati peste cap… nu ai cum sa nu razi cu lacrimi.

Nu vi se pare haios cum incearca unii – si femei si barbati – sa-si etaleze calitatile la final? De parca tu ai fost cretin si nu le-ai fi vazut pana atunci?

Or, in conditiile in care cineva iti spune – “alta(ul) ca mine nu mai gasesti” – tu ce poti sa raspunzi?

Aici exista cateva variante.

Prima ar fi varianta cea diplomata, sau ceva de genul – “ai dreptate, esti o femeie extraordinara, eu nu sunt bun pentru tine” sau “ai dreptate, deja iau in calcul posibilitatea sa ma calugaresc. Nu vreau sa mai distrug si alte femei” sau “asa este, fac pariu ca o sa-mi dau pumni in cap imediat ce ies din cafenea. Jur ca o sa ma duc la psiholog sa-mi rezolv problemele” (grija mare la simtul umorului al domnitei).

Mai exista varianta usor agresiva, adica ceva de genul – “crezi nu stiu? Normal ca nu mai gasesc alta ca tine. De aia si plec, fiindca am nevoie de altceva” sau “Da, asa e, ai dreptate. Slava Domnului ca suntem diferiti. Alta ca tine chiar nu mai gasesc. Pot gasi mai buna sau mai naspa. Ce bine ca va fi altfel”.

In sfarsit, exista si varianta isterico-agresiva care-i opreste lamaile din miscare – “Cine dracu e bou sa mai caute o asemenea proasta?” Grija mare ce are in fata cand ii spui asta – s-ar putea sa te trezesti bombardat ca Fasia Gaza.

Sigur, mai exista varianta sirop – adica ceva de genul “o sa-mi aduc aminte tot timpul cum plangeam impreuna la Titanic, de fiecare data cand voi uda muscatele cu bere, o sa-mi aduc aminte cum imi spuneai ca ma iubesti, cum vantul se juca in parul tau… timpul va sta in loc cand nu o sa mai fiu langa tine… Oh! Te iubesc, dar trebuie sa te las sa pleci” – fuck, se vede ca nu ma pricep sa scriu siroposenii (de asta se ocupa altii).

Oricum incerci sa o dai, replica “alta(ul) ca mine nu mai gasesti” este de o stupizenie feroce si tare m-as bucura ca oamenii sa inceteze sa o mai foloseasca.

Voi ce credeti?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments