Bunatatea si respectul – cheia relatiilor de succes

eu45
Link-uri sponsorizate

O relatie bazata pe pixeli isi va arata limitele la primul zoom.

O relatie bazata pe trenduri vestimentare se va degrada dupa 20-30 de spalari.

O relatie inceputa in orb are mari sanse sa se opreasca intr-un stalp.

Din pacate, traim in era pixelilor, in era croielilor made to measure, o era in care dress to impress este cool, este un must have, o era in care nimeni nu pune pret pe bunatate; o era superficiala in care imaginea sugruma profunzimea, in care hormonii ard ca fitilul unei dinamite.

5-10 secunde de scantei… dupa care…. BOOM – DEPRESIA!!! Si un hit Directia 5 la pachet, asezonat cu oceane de lacrimi si nopti de nesomn…

Da, punem un accent prea mare pe imagine si statut, uitand sa deschidem bine ochii, uitand sa analizam substanta.

Si ne plangem… ne plaaangem de dimineata pana seara… ba ca nu ne iese, ba ca nu suntem intelesi – desi suntem perfecti; ba ca barbatii sunt nu stiu cum, ba ca femeile ar fi de vina… etc.

Problema nu este la ei – ci la noi, la fiecare dintre noi.

Noi suntem raspunzatori pentru alegerile pe care le facem in viata. Noi alegem sa aducem in vietile noastre persoane rele sau toxice. Nimeni nu ni le baga pe gat.

De ce facem asta? Pentru ca nu vrem sa invatam cum functionam, pentru ca nu avem niste criterii clare dupa care facem alegerile partenerilor. Ne lasam purtati de valul majoritatii si uitam sa fim atenti la ceea ce este important, la ceea ce ne dorim.

Sigur, nu contest faptul ca pot exista oameni care chiar cauta suferinta, asa cum nu contest faptul ca unii nu isi doresc relatii si atunci se imbata cu shot-uri de indragostire insa, in acelasi timp, trebuie sa fim de acord ca exista foarte multi oameni care isi doresc relatii de lunga durata.

Ce facem aici? Cum alegem? Da, stiu, ne uitam in jur si vedem ca relatiile nu prea mai depasesc un an. Ard repede si cand bomba face BOOM iese nasol de tot. Scandal, cearta, jigniri, umilinte etc… Si cica s-au iubit!

Okay, care ar fi calitatile pe care ar trebui sa le cautam la un partener/a?

Sigur ca si fizicul conteaza, sigur ca si statutul este important si multe alte lucruri, insa care ar fi calitatile alea ce pot asigura functionalitatea pe termen lung a unei relatii?

Raspunsul este simplu – asa cum sunt toate lucrurile importante!

Raspunsul il avem toti in noi, insa refuzam sa il vedem.

Eu l-am regasit la Duana C. Welsh – Phd la University of Florida.

Ea a adunat peste 60 de ani de studii despre relatii si a ajuns la concluzia ca bunatatea si respectul sunt cele doua calitati care asigura functionalitatea de lunga durata a oricarei relatii.

Din start pot spune ca ii dau dreptate. La prima vedere, unii ar spune ca un om care cauta bunatate si respect are standarde scazute. Oare?

Chiar aveti senzatia ca in lumea asta moderna e usor sa gasesti pe cineva care sa aiba aceste doua calitati?

Mie mi se pare ca tocmai cei care cred ca au standarde inalte si pun pret pe imagine, bani etc… au standarde scazute – si asta pentru ca permit sa fie calcati in picioare de caractere discutabile (a nu se intelege ca toti oamenii cu bani au caractere infecte).

Revenind, Duana spune ca daca esti bun si respectuos… relatia ta are mari sanse sa mearga. Are dreptate, bunatatea nu este un trend, ci un stil de viata cat se poate de natural.

Acolo unde nu exista ura… iubirea se poate dezvolta in voie! Da, studiile din ultimii 60 de ani arata clar faptul ca o relatie nu poate functiona pe termen lung fara bunatate.

Bunatatea este cea care protejeaza relatia atunci cand apar greutatile. Ce s-ar intampla daca la fiecare impas ar incepe razboaie in cuplu? El nu doar ca s-ar subrezi, insa ar putea sa se auto-distruga.

Cine nu isi doreste langa el un om bun? Un om care sa-l trateze frumos chiar si atunci cand are o zi dificila?

Dupa parerea mea… bunatatea este sexy!

Intr-o lume inraita… asta suna ciudat, stiu, insa asa e… bunatatea este sexy!

Ca si respectul!

Frumos spune Duana C. Welsh – “respectul poate construi iubirea acolo unde nu a fost. Asasinarea caracterului celuilalt poate ucide si cea mai pasionala iubire”.

In concluzie, as spune ca o potrivire buna nu inseamna pixeli si haine in trend, ci conduita morala, bunatate si respect.

Toate astea, alaturi de alte calitati, fac parte din ceva maret, dintr-o chestiune dupa care alearga toti, dar pe care o ating prea putini cu adevarat – se numeste IUBIRE!

Link-uri sponsorizate

Comments