Frumusetea e o stare de spirit

woman
Link-uri sponsorizate

Intr-o lume in care imaginea conteaza, intr-o lume a comparatiilor, intr-o lume competitiva – in care frumusetea este un trend ce poate fi atins prin tuse de bisturiu sau mici injectii, indraznesc sa spun – cu riscul de a fi facut misogin – ca cel mai mare dusman al femeii este oglinda.

Oglinda este cea care le da doamnelor cele mai multe batai de cap. Nu ceea ce isi doresc barbatii… ci ceea ce vad ele in oglinda – imaginea sinelui!

Iar asta se intampla din cauza faptului ca cele mai multe se raporteaza la frumusete prin prisma exteriorului, neglijand complet interiorul.

Dupa parerea mea, degeaba incerci sa ingrijesti imaginea, daca la interior esti un mormant. Asta se va vedea! Nicio operatie estetica nu poate acoperi desertul sufletesc!

Eu prefer de 1000 de ori o femeie care rade cu pofta si prezinta riduri de expresie, decat una trista, terna, dar cu ridurile umplute cu botox.

Cum sa ma simt atras de o fata lipsita de expresivitate? Ar trebui sa fiu nebun sau sa fi cedat complet in fata modelelor impuse de media.

Si totusi, de ce aleg femeile sa-si maltrateze fetele sub scuza frumusetii? Un raspuns la aceasta intrebare am gasit pe Adevarul.ro la Mihai Aschilian – medic estetician.

“Motivele pentru care recurg la interventiile estetice variaza in functie de varsta. In cazul pacientelor mai tinere, influenta unor personaje din zona de entertainment, “vandute” de catre media ca exemple de succes in show business, este foarte mare.

Reperele lor in materie estetica sunt puternic alterate, naturaletea nu mai ofera expunere, deci orice interventie estetica trebuie dusa la extrem. Totul e extra large: sanii, buzele, pana si albirea dintilor e dincolo de orice ar putea oferi natura.

In cazul doamnelor trecute de 35-40 de ani, dorinta de a suferi noi si noi “imbunatatiri” are o explicatie psihologica. Varsta e un moment de analiza pentru multe dintre ele, iar ceea ce vad in viata lor le nemultumeste.

Si atunci gasesc in chirurgie solutia pentru probleme care nu au nicio legatura cu esteticul. Tocmai de aceea va trece foarte putin timp de la operatie pana cand vor constata ca viata lor nu a devenit cu adevarat mai buna si vor incerca iar si iar fugind, in realitate, de niste decizii mult mai grele pe care trebuie sa le ia” – declara chirirgul estetician in interviul de pe adevarul.ro.

Ce si-ar dori el de la femeile cu care intra in contact – in majoritate femei “inteligente, independente financiar si hotarate”?

Sa le simta mult mai stapane pe ele si mai putin influentabile de anturaj. Potrivit specialistului, femeile “uita sa fie fericite pentru ele si prefera sa se adapteze la asteptarile celor din jur”.

Bine bine si atunci cum vede frumusetea un om care se ocupa cu asta – va veti intreba?

Raspunsul lui Mihai Aschilian mi s-a parut de super bun simt – “Este, in primul rand, o stare de spirit. Ati vazut cat de frumosi sunt oamenii fericiti? Oamenii impacati cu viata lor si care au tot timpul un zambet pentru cei de langa ei?

Pe acesti oameni ii iubesti si nici nu mai stii daca sunt înalti sau scunzi, au nasul mare sau mic, toate acestea devin detalii. E greu să lupti cu superficialitatea care ne inconjoara.

Intr-o perioada a selfie-urilor, in care toti suntem frumosi, a pozelor selectate special pentru Facebook, toti vrem sa fim aratosi, iar unii dintre noi chiar ne permitem sa imbunatatim ceea ce ne-a oferit Dumnezeu. Cumva, insa, va trebui sa nu uitam ca suntem mai mult de atat: cat de multa fericire iti aduce o cutie frumoasa de cadou, daca e goala?”

Cat de usor e sa spui ca baza pentru o viata fericita este in alta parte, adica in interior si cat de greu pare de constientizat acest lucru…

Foto Credit: telegraph.co.uk

Link-uri sponsorizate

Comments