Dusmanul de pe noptiera

eu letter
Link-uri sponsorizate

Dusmanul cuplului modern nu este o fiinta, ci un obiect!

Va puteti imagina asta? Sa ajungem sa ne certam din cauza unui stupid de obiect… destept?

Dusmanul cuplului modern nu se afla pe strada, la birou, in bar, club… sau doua etaje mai jos. Nu, dusmanul se afla fix la o lungime de brat … pe noptiera.

Si mai are si tupeu sa scoata tot felul de sunete enervante.

Da fratilor, telefonul a ajuns sa fie principalul dusman al cuplurilor. In mod normal, acest device ar trebui sa-i conecteze pe oameni, sa-i apropie.

Ei bine, asa se si intampla – oameni aflati la distante mari pot vorbi foarte usor, pot stabili legaturi, pot lega relatii sau prietenii.

In cuplu insa, lucrurile se intampla fix pe dos – telefoanele ii indeparteaza pe parteneri, ii dezbina!

Si uite asa, ajungem sa fim mai interesati de oamenii aflati la distanta, in loc sa ne preocupe cel/cea de langa noi.

Pana si vorbele frumoase au ajuns sa se consume pe whatsapp, asezonate cu inimioare, zambete, flori etc…

Face to face am cam uitat sa ne spunem lucruri… parca refuzam sa mai vorbim intre noi… orice discutie serioasa ne irita, daca ne roade o problema ce tine de cuplu… mai ca trebuie sa facem programare ca sa o putem dezbate.

In schimb, telefoanele functioneaza perfect, chiar daca stau aproape non-stop conectate la priza.

Sincer sa fiu, cred ca in curand ne vom conecta si noi la ele… ca la noi nu prea mai avem chef sa ne conectam. Tentatia din spatele acelui “ding” este mai mare decat tentatia unui trup cald care abia asteapta sa-l devorezi, este mult peste frumusetea unui zambet superb. Pe ala poti sa-l vezi si mai incolo… dar oare mai incolo vei mai auzi acel “ding”?

Da, am mai scris-o si o repet – telefoanele mobile ne strica relatiile. Sunt perfect de acord cu asta. Si eu stau prea mult cu telefonul in mana. Mult prea mult… de multe ori inconstient.

A devenit un tic sa-mi verific telefonul, sa vad ce mesaje s-au mai postat, ce s-a mai intamplat. Am ajuns un dependent ordinar :))

Si eu si alte milioane de oameni de pe planeta asta.

Care sunt efectele? 75% dintre femeile care au participat la un studiu recent au spus ca telefoanele destepte le distrug relatiile.

25% dintre ele au spus ca partenerii lor dau mesaje in timpul discutiilor importante. Ce inseamna asta? Lipsa de atentie! Pe termen lung? Motive de despartire!

Psihologii sustin ca dependenta de tehnologie scade calitatea relatiilor, satisfactia de viata si creste ricul de instalare a depresiei.

“Atunci cand lasa tehnologia sa interupa o conversatie, tot felul de activitati de cuplu sau timpul petrecut in doi, fie si pentru cateva clipe… oamenii pot trimite mesaje clare in legatura cu ce este cu adevarat important pentru ei. Iar aceste mesaje pot genera conflicte sau reactii negative in relatii. Aceste device-uri pot ajunge sa ne conduca intreaga viata daca le permitem acest lucru” – au declarat autorii studiului american.

Sunt acord cu ei. Eu cred ca aceste device-uri deja ne conduc vietile.

Si tine doar de noi ca atunci cand ne aflam in intimitate, alaturi de persoanele pe care le iubim, sa ramanem conectati intre noi… oamenii. Tine doar de noi sa stim sa punem gadgeturile pe mute! Sau pe off!

Daca si iubirea ajunge sa fie filtrata prin tehnologie… mi-e teama ca in 25-30 de ani vom ajunge sa ne indragostim de soft-uri.

Link-uri sponsorizate

Comments