Iubirea este un act al inteligentei

eu44
Link-uri sponsorizate

“Iubirea este un act al inteligentei. Numai al inteligentei. Prostul nu poate iubi” – a spus la un moment dat Alexandru Paleologu.

Am vazut citatul asta AICI si mi s-a parut foarte misto. “Esential in viata este iubirea” – exact! Ce poate fi altceva esential in viata?

Da, sunt de acord. Fara iubire… omul este un desert, este un robot fara directie si fara sens.

Degeaba esti capabil sa faci bani, sa conduci firme etc… daca emotional esti nul.

Chiar ma intreba cineva mai deunazi – “cum e posibil ca oameni capabili, oameni care produc bani si au statut, sa nu poata sa-si manifeste sentimentele”?

Pai este posibil! De ce? Pentru ca sunt lucruri diferite!

Ei se antreneaza toata viata sa fie mai buni… sa produca bani si statut. Ei nu se antreneaza sa produca simtire, mangaiere, complimente, placere… ei se antreneaza sa produca cifre. Chiar si copiii pentru ei inseamna tot cifre.

Acesti oameni sunt niste cifre in tabele Excel si cam atat.

Iar daca in copilarie au fost privati de iubirea parintilor… sunt robotii perfecti – reci si eficienti!

Da, sunt de acord cu ideea ca prostul nu poate iubi. Prostul nu poate iubi pentru simplul fapt ca el vede iubirea ca pe o lupta. Ca sa nu mai spun ca face o confuzie cumplita – crede ca indragostirea este iubire!

Prostul lupta pentru ca este manat de orgolii. Nu poate renunta la ele. Ii place adrenalina orgoliului, ii place extazul scandalului, ii place valul minciunii… pe care il cresteaza mandru. El nu intelege ca iubirea este o apa linistita, o zona a orgoliilor stinse.

El nu poate concepe asta. El nu poate concepe o viata fara lupta – orgoliul fiind cel care-i dicteaza viata – el nu poate concepe iubirea fara lupta si deci fara orgoliu.

Nu, el trebuie sa controleze, sa verifice, sa suspecteze, sa fie intotdeauna vigilent… Pentru el asta inseamna iubire! Competitie, banuiala… si, de ce nu, dusmanie!

As, ce prostie!

Pai tocmai asta nu inseamna iubire, iar oamenii inteligenti, oamenii care au ajuns la un anumit nivel de dezvoltare personala, au inteles asta.

Ei sunt oamenii care pretuiesc cu adevarat iubirea, si-o doresc si ii construiesc cu migala si rabdare fundatia.

Oamenii inteligenti stiu ca iubirea inseamna intelegere, acceptare si asumare… in doi!

Oamenii inteligenti stiu ca iubirea este un dans in doi si actioneaza ca atare, in deplina cunostinta de cauza.

In timp ce prostul lupta pentru acea “iubire” iluzorie, omul inteligent construieste acea iubire durabila.

Si se bucura de fiecare pas. De fiecare clipa, de fiecare treapta urcata.

Da, sunt de acord, “iubirea este un act al inteligentei… numai al inteligentei”. Asta este si motivul pentru care o acceseaza atat de putini oameni.

Oricine se poate indragosti… insa nu oricine poate construi o iubire frumoasa si durabila.

Link-uri sponsorizate

Comments