Barbati vs femei – a cui este lumea?

ru44
Link-uri sponsorizate

A cui este lumea in care traim? A barbatilor sau a femeilor? Cine conduce de fapt?

Eu cred ca si unii si ceilalti, doar ca nu isi dau seama ce misto este jocul asta.

Daca privim lucrurile la nivel macro – barbatii conduc lumea.

Lor le apartin deciziile politice, ei conduc finantele lumii – chiar daca si femeile au patruns serios in zona asta -, ei se pricep mai bine la “lucrurile marete”, la manipulari, la religie, la lucrurile importante pentru planeta.

Sigur, daca ne uitam mai bine la cum arata planeta in acest moment, e clar ca doar niste barbati ar fi putut face asta :))

Planeta arata ca dormitorul unui burlac – haine aruncate aiurea, cutii de bere mototolite pe jos, mucuri de tigara picand din scrumiera de pe birou… o cutie de pizza cu ceva resturi tronand pe un scaun, sosete purtate care zambesc amar de sub pat etc. Deranj mare…

Sa nu ma intelegeti gresit… nu ca nu ar exista si femei dezordonate, insa ma intreb cum ar fi fost daca rolurile ar fi fost inversate?

Acum sa ma refer si la rolul femeilor. Din punctul meu de vedere, ele conduc lumea la nivel micro – adica la nivelul deciziilor de cuplu.

Haideti sa fim seriosi, la nivelul asta ele decid cam tot – la ce restaurant vor sa le scoti, la ce club vor sa mearga, ele aleg destinatiile de vacanta, hotelul, scoala la care vor merge copiii, casa in care veti locui, mobila etc.

Asta este zona lor de influenta.

Cei care au inventat expresia happy wife, happy life nu au fost niste prosti.

Potrivit unui studiu publicat recent in Journal of Marriage and Family, aceasta vorba are acoperire stiintifica.

Astfel, se pare ca fericirea barbatului depinde de nivelul de fericire atins de femeie in relatie. Pe scurt, daca femeia este fericita si barbatul este fericit.

Reversul pare sa nu se aplice insa in acelasi fel.

Si uite asa avem doua lumi – una macro – condusa de barbati si una micro – condusa de femei.

In realitate, lumea este a noastra – a oamenilor… si barbati si femei. Este o lume ce trebuie condusa impreuna si de barbati si de femei.

Aici nu este vorba despre cine este mai puternic, ci despre cat de bine reusim sa ne intelegem intre noi.

Si da, titlul acestui text este gresit – barbati vs femei – a cui este lumea?

Este o eroare voita!

Din punctul meu de vedere nu ar trebui sa exista lumea barbatilor sau lumea femeilor, ci doar lumea noastra, a oamenilor care traiesc impreuna, se respecta si se iubesc.

Daca am renunta sa ne privim cu dusmanie, cred ca am reusi in sfarsit sa ne intelegem intre noi. Ce ziceti? Se poate?

Link-uri sponsorizate

Comments