Aprecierea nu se poate cumpara

eu44
Link-uri sponsorizate

Si nici talentul! Cele doua merg cumva mana in mana. Sa nu ma intelegeti gresit, textul asta nu se doreste a fi o masturbare cu public, insa nu inteleg care este rolul platilor Facebook mai ales atunci cand te ocupi cu scrisul?

Calitatea scrisului ar trebui sa fie suficienta pentru promovarea ta. Daca esti bun in ceea ce faci, daca pui suflet, lumea te va aprecia.

La mine exact asa s-a intamplat si se intampla in continuare.

De ce sa platesti pentru a fi cunoscut? Cum vine asta? Serios, daca as face asta m-as simti ca un medicament impotriva hemoroizilor.

Cum adica sa-ti platesti munca? Cum functioneaza acest lucru – bagi 17 lei pe zi si astepti sa ajungi cunoscut?

Atat te duce capul? De 17 lei? Atat poti scoate din creierul tau? Atata incredere ai in tine?

Okay, daca ai un business, daca ai un pub sau un restaurant, e firesc sa platesti promovare – ai nevoie de oaspeti, ai nevoie de publicitate.

Dar daca esti blogger si ocupatia ta este scrisul – ce Doamne iarta-ma sa promovezi cu bani?

Parca vad – “mamaaa… am scris un text beton azi… ia sa bag eu 38 de lei in el”. Asa si? La ce te ajuta?

Chiar crezi ca toti oamenii aia care vad textul tau sunt cei pe care ii tintesti (cauti).

Am peste un an de cand scriu texte – mai bune, mai proaste… nu conteaza… eu scriu pentru ca asta e pasiunea mea. Am peste un an de cand am inceput sa interactionez cu oamenii, de cand comunic cu ei, de cand se deschid in fata mea, desi nu ma cunosc personal.

In anul asta am reusit un lucru la care nu ma asteptam – sa adun oamenii langa mine. Acest lucru s-a produs cat se poate de natural, iar procesul continua zilnic.

Nu am nevoie de artificii, eu doar scriu, imi astern ideile in mediul virtual… si atat. Cifrele nu conteaza atat de mult – daca m-as apuca sa le public multi s-ar speria, insa nu o fac! Ele raman acolo, undeva in spate. Nu pentru asta scriu, ci pentru mine – da, blogul a inceput ca terapie cu mine – si pentru altii care au fost sau sunt in situatii in care am fost si eu.

Repet, aprecierea nu se cumpara! Nici talentul!

Nu ma dau vreun mare talentat, nu imi place sa-mi ridic osanale, insa nici nu as accepta vreodata sa-mi fur caciula. Atunci cand voi ajunge sa bag bani pentru a-mi promova textele… voi constientiza faptul ca a venit momentul sa fac altceva.

Este parerea mea.

Si, daca tot vorbeam despre masturbare cu public, maine seara voi debuta in fata publicului. Da, in sfarsit se intampla. Maine seara, de la ora 19.00, la Shakespeare Pub (strada Vasile Conta 18). Detalii gasiti AICI.

Va fi interesant sa citesc cateva texte intr-un eveniment la care vor participa scriitori si critici.

Sper ca unii dintre voi sa fie alaturi de mine maine seara.

Link-uri sponsorizate

Comments