Despartirea nu are nevoie de motive grandioase

eunou2
Link-uri sponsorizate

De ce ne despartim? Este o intrebare extrem de dificila.

Atunci cand cineva te intreaba care sunt motivele care duc la ruptura, mai ales atunci cand asociaza si sentimentele (de cele mai mult uni-directionale) cu despartirea, este greu sa-i explici ce anume genereaza ruptura.

In ultimul timp aud din foarte multe parti ideea de “despartire brusca”.

De fiecare data raspund la fel – nicio relatie nu se rupe brusc! Intotdeauna exista semne vizibile, doar ca nu le vezi tu.

Dragostea… bat-o vina!

Despartirea nu are nevoie de motive grandioase, nu are nevoie de conspiratii sau de apret.

Sunt suficiente mai multe motive mici, aparent nesemnificative.

Suntem diferiti, ceea ce inseamna ca nu toti avem nevoie de acelasi set de motive pentru a ne desparti de cineva.

Mai mult, nu functionam in acelasi ritm, ceea ce inseamna ca daca nu depui un efort comun pentru a pastra vie flacara iubirii, te poti trezi ca traiesti langa un vulcan stins.

Si, din pacate, mortul nu se mai intoarce de la groapa.

Cineva spunea la un moment dat ca succesul unei relatii nu se bazeaza pe lucrurile care ii apropie pe oameni, ci pe lucrurile care ii despart.

Da, o relatie este un joc, este un soi de puzzle in care fiecare trebuie sa accepte anumite chestiuni naspa ale celuilalt. Cu cat reusesti sa echilibrezi balanta, cu atat ai sanse mai mari de succes.

Iar oamenii nu se racesc doar de la flirturi, infidelitate sau minciuni uriase. Nu, de cele mai multe ori ne racim in urma “minciunilor nevinovate” in forma repetata.

“Ei… lasa ca nu conteaza” – ar spune unii. Ba conteaza! Ia practica din teren ne arata evidenta – conteaza enorm.

Aseara am citit un articol pe DailyMail in care erau prezentate cateva motive de despartire ale unui tanar din Australia. Tanarul are 30 de ani.

Sunt convins ca veti rade cand le veti citi, insa v-as ruga sa judecati situatia in profunzime – atunci veti vedea ca motivele lui nu sunt deloc bizare si ca sunt prezente si vii in realitatea imediata.

Iata care sunt motivele barbatului:

1. Refuzi sa-ti updatezi statusul pe Facebook
Sa nu-mi spuneti ca nu v-ati lovit niciodata de chestiunea asta. La mine s-a intamplat si sunt convins ca nu sunt singurul.

2. Nu ma incluzi in activitatile tale… cum ar fi nunta. Eu ar trebui sa te insotesc.
Nimic bizar, nimic haios in acest motiv. Este un motiv cat se poate de serios. Atunci cand nu tii cont de ceea ce simte celalalt, atunci cand il excluzi din programul tau… apare imediat sentimentul de abandon, de inadecvare.

3. Te porti urat cu pisica mea, iar asta ma face sa ma simt naspa
Hm, nu stiu cum sa comentez asta. De ce sa te porti urat cu o pisica?

4. Nu iti imparti timpul corect. Iubitul tau ar trebui sa fie prioritar.
Aici este de discutat. Fiecare relatie are propriile reguli. Iar timpul comun se negociaza in functie de disponibilitatea amandurora.

5. Injuri ca un birjar
Nici eu nu ma dau in vant dupa femeile care isi flutura organele pe care nu le au. Genul asta de limbaj cam ucide feminitatea. Cum sa pretuiesti o femeie care-ti spune de 10 ori pe zi – “sa-mi bag p**a”?

6. Nu vrei sa-mi spui cati parteneri sexuali ai avut inainte. Asta ma face sa cred ca ai avut peste 3, ceea ce este inacceptabil.
Aici putem vorbi despre o nesiguranta a domnisorului, despre o nesiguranta sexuala si despre niste convingeri inguste. Si totusi, de cate ori se intampla asta in viata reala, imediata? Nu aveti idee de cate ori am auzit discutii pe marginea numarului partenerilor pe care ar trebui sa-i aiba o femeie.

Cam astea sunt motivele “bizare” de despartire din articolul de pe DailyMail.

Mie nu mi par bizare deloc. Mi se par cat se poate de simple, concrete. Avem de-a face cu un om care nu mai suporta anumite lucruri.

Chiar nu vi s-a intamplat niciodata sa ii spuneti cuiva in fata tot ce ati adunat de-a lungul timpului?

Ia repuneti pe foaie motivele alea… Garantez ca s-ar putea sa semene cu cele enumerate mai sus sau sa fie chiar mai… bizare.

Repet, suntem oameni, iar despartirea nu are nevoie de motive grandioase, ci de mai multe motive mici, aparent nesemnificative.

Link-uri sponsorizate

Comments