Santa Klaus – salvatorul Romaniei

santa-claus
Link-uri sponsorizate

Romanii l-au primit pe Mos Craciun mai devreme. Cu un zambet domol, ce poate ascunde orice si un discurs somnolent, Santa Klaus a stiut cum sa excite mentalul popular, castigand cu o singura fraza respectul maselor – “dragi romani… ati fost niste eroi!”

Era exact ceea ce avea nevoie sa auda “generatia Facebook”, a fost hrana perfecta pentru toate egourile excitate pana la ejaculare care au sufocat netul cu “stiri” in ziua alegerilor.

Mai tineti minte Revolutia Romana? Cand apareau la televizor tot felul de indivizi care spuneau ca o coloana de tancuri ataca nu stiu ce fabrica din Pitesti?

Ce cuvinte se foloseau atunci? “Comunistii”, “pericol”, “mare atentie”, “fiti uniti”. Ce cuvinte s-au folosit acum?

Aceleasi!

Asa cum am scris si ieri, mi-as fi dorit un presedinte care sa fi castigat alegerile cu un program clar, cu o idee concreta si nu doar pentru faptul ca este celalalt!

Din pacate, “eroii” au votat din nou impotriva! Ca de fiecare data.

Iar isteria a semanat cu cea de la momentele Emil Constantinescu sau Basescu. Si atunci romanii au privit cu ochii inlacrimati spre cer si au spus – multumim Doamne pentru schimbare.

Si atunci s-a invocat puterea tinerilor si atunci s-a vorbit despre diaspora.

De data aceasta insa s-a vorbit doar despre diaspora. Nu vi se pare usor penibil?

Sa-ti pui succesul pe seama presiunilor care s-au produs in 4-5 sectii de votare?

Chiar nu se intreaba nimeni de ce s-a intamplat asta? Chiar nu se intreaba nimeni cum a fost posibil?

Nu, pentru ca gustul victoriei intuneca judecata oamenilor. Gata, comunistii au fost invinsi, traiasca comunistii.. in frunte cu neamtul!

Acum haideti sa fim seriosi, chiar are cineva senzatia ca un singur om poate schimba ceva in tara asta?

Chiar atat de naivi am ajuns? Chiar nu am inteles nimic din tot ce s-a intamplat pana acum in politica ultimilor 25 de ani?

Da, poate ca imaginea politica se va schimba putin, poate ca influenta Germaniei va fi mai mare decat inainte… poate si iar poate. Sau poate nu!

Insa ce mare schimbare va asteptati sa aduca Santa Klaus?

Chiar credeti ca e obligatoriu ca un bun primar sa fie un bun presedinte? Pai si Basescu a fost primar! Sau ati uitat deja acest aspect?

L-am auzit pe noul presedinte ales ca vrea sa schimbe modul in care se face politica in Romania. Ei bine, daca vrea sa si faca acest lucru, atunci schimbarea ar trebui sa inceapa cu oamenii din imediata sa apropiere.

Nu de alta, dar degeaba urlam “Revolutie”, “victorie” sau “schimbare” daca ne trezim iar cu Videanu, Blaga, Boc, Berceanu si altii. Ce fel de schimbare ar fi aia?

Asa ca v-as ruga sa trageti aer in piept, sa va potoliti putin si sa priviti tabloul in ansamblul sau – Santa Klaus nu poate face nimic de unul singur, iar in jurul lui sunt oameni ca cei enumerati mai sus.

Ca sa nu mai vorbim despre Grinch, care inca este la Cotroceni. Sunt tare curios sa vad unde ii va poposi zambetul malefic dupa ce preda fotoliul…

Drept urmare, eu nu ma hazardez sa beau din cupa schimbarii pana cand nu vad acea schimbare.

Asa sunt eu… ma puteti injura cat vreti.

Si nu, nu cred ca si-a luat nimeni tara inapoi. Asta e o uriasa iluzie, este doar populism ieftin.

Drept urmare, voi repeta ceea ce am mai spus si alta data – daca vrem schimbare cu adevarat, ea trebuie sa inceapa cu fiecare dintre noi. Or aici e mult de munca – enorm de mult de munca.

De la noi trebuie sa dispara ura, mentalitatile gaunoase, convingerile falimentare si asteptarile nerealiste.

Noi trebuie sa intelegem ca democratia inseamna alegere si ca oamenii care au votat cu ceilalti nu sunt nici imbecili, nici tigani, nici comunisti, ci doar niste oameni care au o opinie, romani ca toti ceilalti, dar care au votat altfel.

Degeaba fluturam inteligenta pe net, daca comportarile noastre sunt pline de ura si lipsite de inteligenta reala.

Si mai lasati diaspora! Pana una alta noi traim aici, intre granitele tarii si de la noi trebuie sa inceapa schimbarea. Noi suntem cei care ne injuram, ne dam block sau unfollow sau schimbam flegme virtuale.

Da Tudore (Chirila)… sa deschidem geamul sa iasa marlania. De acord cu tine!

Sa deschidem geamul nostru!!! Pentru ca pana la marlania politicienilor, noi suntem cei care trebuie sa ne curatam de marlanie!

In momentul in care vom reusi asta… nu vom mai crede in Mos Craciun, ci in noi insine!

Foto Credit: galleryhip.com

Link-uri sponsorizate

Comments