Tu ce ai vrea sa schimbi la tine? (VIDEO)

change
Link-uri sponsorizate

Frumusetea nu se rezuma la ceva ce nu ai, ci la cum te simti in pielea ta.

Din pacate, foarte multi oameni vor sa poarte alta … piele, foarte multi oameni cred ca sunt urati.

Modelele expuse de media si de industria frumusetii sunt atat de false incat anumite site-uri au ajuns sa publice titluri care suna cam asa – “Priviti cum arata niste nuduri reale… in cazul in care ati uitat”.

Sigur, daca ar fi sa ne gandim si la modelele cu care am crescut in copilarie – printul inalt, slabut, cu fata androgina si printesa cu cosite blonde si fata angelica… putem gasi cu usurinta sursa multor probleme cu care se confrunta oamenii de planeta – si femei si barbati.

In aceasta lume a perfectiunii photoshopate, in aceasta lume in care bisturiul rescrie sezonier standardele de frumusete, este foarte greu sa te simti bine in pielea ta. Dar nu si imposibil!

Depinde la ce te raportezi. Sa ne gandim la un experiment – sa presupunem ca ne aflam la o petrecere cu staif, unde vin foarte multi oameni “frumosi”.

Facem pariu ca daca ii dezbraci pe toti, daca scoti hainele de pe ei… perceptia despre frumusete se schimba imediat?

Ar fi bine sa acceptam ideea ca nu exista trupuri perfecte, ci trupuri perfectibile, iar asta tine cumva de respectul fiecaruia pentru propria persoana si, de ce nu, de factorul genetic.

Nu sunt nici pe departe un barbat perfect, nu am patratele, nu sunt foarte inalt, nici blond, am niste cearcane mostenite, urechile mari, falci ca un bulldog… nu am cur (fapt care ma descalifica in ochii femeilor :)), am hiperextensie la nivelul gambelor etc…

Dar jur ca ma simt bine in pielea mea si ca incerc zilnic sa am grija de corpul asta. Am grija sa nu il umflu ca pe un balon, sa nu-l umplu de grasime si mai ales am grija sa-l misc. Atat cat imi permite timpul.

Se poate si mai bine… intotdeauna se poate, insa cine a zis ca totul trebuie facut azi? Orice lucratura are nevoie de timp, rabdare, dar mai ales de vointa.

Revenind la frumusete, cei de la Jubilee Project au facut un experiment interesant – au luat 50 de persoane – adulti si copiii – si le-au adresat o intrebare aparent simpla – “daca ar fi sa schimbi ceva (un singur lucru) care ar fi acesta?”

Va invit sa urmariti raspunsurile adultilor si apoi raspunsurile copiilor. Veti vedea ca cei mici sunt senini, jucausi si lipsiti de imaginea photoshopata a realitatii, de grija standardelor de frumusete.

Problemele de identitate si de acceptare apar la noi, adultii, iar asta ar trebui sa ne dea de gandit.

Repet, marea greseala pe care o fac cei mai multi este ca se raporteaza la frumusete prin ceea ce nu au.

Daca vrem sa ajungem sa ne simtim bine in pielea noastra, cred ca asta este primul lucru pe care ar trebui sa-l schimbam.

Link-uri sponsorizate

Comments