La voi in casa cine canta – cocosul sau gaina?

eu66
Link-uri sponsorizate

Daca mai aud vorba asta… o iau razna. Pe cuvant! Am senzatia ca nu vrem sa scapam de mentalitatile rurale, profund patriarhale.

Traim totusi in 2014 si cred ca este momentul sa schimbam modul in care ne raportam la relatii. Cred ca e momentul sa intelegem ca o relatie inseamna parteneriat si nu un razboi de orgolii.

Barbatul si femeia nu sunt doi dusmani masochisti care se intalnesc cu scopul de a se extermina reciproc.

Barbatul si femeia sunt doua fiinte care se intalnesc cu scopul de a se completa, cu scopul de a construi o punte, un drum, o calatorie frumoasa … IN DOI!

Barbatul si femeia pot cauta fericirea impreuna, insa de preferat ar fi sa stie ce inseamna fericirea separat. Doar asa se evita presiunea inutila pusa pe umerii celuilalt.

Intr-o casa nu ar trebui sa existe un cocos si o gaina, ci doi oameni care isi impart sarcinile cu zambetul pe buze, fara tensiune, fara ranchiuna… doi oameni care inteleg ca nevoile lor trebuie sa se intalneasca undeva la mijloc daca vor ca relatia lor sa functioneze.

Drept urmare, dupa parerea mea, intrebarea – “cine canta la voi in casa”? – este nu doar stupida, ci si buna de casat!

Sa va dau un exemplu – un studiu realizat de site-ul vola.ro a scos in evidenta faptul ca in cazul vacantelor, in proportie de 80%, femeile sunt cele care decid destinatia. Ba mai mult, ele aleg si perioada si de multe ori si hotelul.

In plus, in 60% dintre cazuri, femeile sunt cele care achizitioneaza in mod direct sau fac o cerere catre agentia de turism.

Ce inseamna asta? Nimic rau! Ci doar faptul ca femeile au abilitati crescute in aceasta directie si ca barbatii prefera sa le lase lor aceasta sarcina.

Femeile sunt tipicare, atente la detalii si vad putin altfel ideea de vacanta. Barbatii nu pun prea mare pret pe locul de cazare, pe mobilierul din camera, pe forma patului, pe view etc…

Sigur, traditionalistii s-ar grabi sa spuna ca s-a intors lumea cu fundul in sus, ca barbatii moderni s-au pizdificat, ca sunt niste papa lapte incapabili sa aranjeze o vacanta.

In realitate, lucrurile nu stau deloc asa. Doar nu va imaginati ca femeile se duc de capul lor la agentia de turism… Sa fim seriosi, oamenii normali la cap se consulta vis-a-vis de pret, locatie, durata etc…

Traim in era tehnologiei, in era in care un link circula in 2 secunde de la o persoana la alta… asa ca despre ce vorbim? Despre cocosi si gaini sau despre comunicare intre doi parteneri?

Mie mi se pare ca daca vrem sa mergem inainte, ar fi cazul sa nu ne mai raportam la noi ca la niste oratanii, ci ca la niste oameni civilizati, asumati si intelegatori unii cu ceilalti.

Oare se poate?

Link-uri sponsorizate

Comments