Hai Simona! Hai George! Hai Ioana! Hai Andrei!

eu44
Link-uri sponsorizate

Hai Simona!! Bravo Simona!! Simona presedinte! Internetul a luat foc! Din nou.

S-a mai intamplat si la Roland Garros si sunt sigur ca se va mai intampla. Simona Halep este la inceput de drum pe culmile tenisului mondial, asa ca sunt mari sanse sa castige si mai multe competitii importante.

Ce s-ar face romanii daca nu ar avea modele de succes peste hotare?

Ar sta in genunchi si si-ar plange de mila, asa cum au fost invatati in ultimii 70 de ani.

In astia 70 de ani de intuneric… romanii s-au imbolnavit crunt – iar boala asta se manifesta asa – romanii nu sunt buni daca nu fac performanta peste hotare.

Astia aflati intre granitele tarii nu sunt okay, sunt virusati, sunt blestemati sa fie lichele, hiene, javre, hoti… tristi!

Ce perspectiva sumbra, ce trist! Ce otrava!

Va rog sa-mi dati voie sa nu fiu de acord cu aceasta perspectiva, va rog sa-mi dati voie sa cred ca si intre granitele tarii sunt oameni de valoare, oameni curati, cinstiti si educati, oameni cu caracter… doamne si gentlemani.

Da, asa e, Simona Halep a ajuns in varful ierarhiei unui sport greu, pe culmile unui sport extrem de costisitor… insa este departe de a fi cea mai buna din lume. Mai are mult de munca pana acolo.

Drept urmare, scrisorile de multumire adresate parintilor ei mi se par penibile. Sigur, nu dau sfaturi nimanui, fiecare om este liber sa faca si sa scrie ce pofteste, insa nu pot fi de acord cu formulari de genul asta – “Si ne-a mai aratat ca o infrangere in fata unui adversar mai bun decat tine in ziua si la ora jocului te poate face mai fericit decat o victorie umbrita de cine stie ce smecherie. Pentru toate acestea, eu unul ii multumesc Simonei Halep”.

Ei uite cu genul asta de constructie mentala nu pot fi eu de acord. O infrangere este o infrangere si basta. Sa ne intelegem. Nu exista – lasa ca e bine ca a ajuns macar pana acolo. Asta nu este mentalitate de campion, ci de om aflat in genunchi, de roman incapabil sa se ridice din tarana!

Eu nu ii voi multumi Simonei Halep. De ce sa-i multumesc? Pentru ca isi face treaba?

Nu ii multumesc, ci doar ii aplaud performanta. Atat! Nu merit sa ma agat de succesul ei.

Singurul succes de care ma pot agata este propriul succes.

Apropo, stimati multumitori de pe Internet – echipa Romaniei a castigat medaliile de argint la Mondialele de spada, o performanta similara cu cea obtinuta de Simona Halep. De ce nu le multumiti si parintilor acelor fete?

Cu ce sunt ele mai prejos? Le cheama: Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop si Maria Udrea si isi fac treaba pentru care s-au pregatit inca din copilarie.

Si ele merita aplauzele noastre.

Mi se pare haios ca vrem o tara ca afara… dar refuzam sa ne ridicam in picioare, refuzam sa ne indreptam, refuzam sa vedem binele din noi si din ceilalti.

Nu asa ne vom schimba. Schimbarea va veni doar atunci cand vom inceta sa ne condamnam, atunci cand vom inceta sa ne uitam cu ura unii la ceilalti, atunci cand vom renunta la orgolii si vom putea striga din tot sufletul Hai Simona! Hai George! Hai Ioana! Hai Andrei! – indiferent ca Simona, George, Ioana si Andrei sunt contabili, soferi, profesori, avocati, scriitori, artisti, pictori, oameni de televiziune etc…

Hai ca se poate!

Link-uri sponsorizate

Comments