Nu stiu sa pierd = nu stiu sa merg mai departe

eu555
Link-uri sponsorizate

Atunci cand crezi ca ai pierdut tot… de fapt nu ai pierdut nimic. Am scris acum ceva timp despre asta, insa cred ca ar trebui sa repostez zilnic acel text.

Motivul? Zi de zi primesc mesaje de la oameni care sufera si imi spun ca “nu stiu sa piarda”. Oameni care sufera tare de tot din cauza asta.

In realitate, nu sufletul lor a fost cel afectat, ci orgoliul!

Atunci cand o relatie se incheie, omul asumat stie sa mearga mai departe.

Orgoliosul face exact pe dos – se agata cu dintii de relatie – vrea sa se razbune.

“Cum adica sa ma faca ea/ el pe mine? Da’… ce… sunt fraier?” – si investesc o tona de energie intr-un cadavru.

Pentru ce? Pentru a da bine, pentru a avea un office building plin de aparente.

Orgoliosul vrea razbunare, vrea sa-i faca rau persoanei pe care a iubit-o, nu poate sa o lase sa plece asa… “Pai si eu cu ce raman” – se intreaba el. “Unde e satisfactia de pe urma? Unde sunt punctele castigate in deplasare?”

Mie imi place cum suna acest – “nu stiu sa pierd”. El inseamna de fapt – “nu stiu sa merg mai departe, nu vreau sa merg mai departe, mi-e teama de nou”.

Nu am sa inteleg niciodata de ce am fost prost si am crezut ca pierd ceva de fiecare data cand s-a incheiat o relatie?

Cred ca nu eram pregatit, cred ca nu eram suficient dezvoltat… Macinam prea multa energie pe nimicuri, puneam raul inainte, vedeam doar partile rele… in loc sa raman cu momentele frumoase si cu intamplarile care mi-au definit experienta de viata.

Oare de ce ne aducem aminte doar de partile naspa ale relatiilor? Chiar nu putem sa eliminam partile astea din peisaj?

Da, stiu, unele dor tare si lasa urme adanci, insa atunci cand le-ai constientizat, atunci cand ai lucrat pe ele, atunci cand ti-ai linistit trecutul, chiar poti vedea ca si cea mai naspa relatie pe care ai avut-o te-a ajutat sa ajungi omul care esti acum.

Ce misto e cand descoperi asta… Ce misto e cand descoperi cum esti cu adevarat. Ce misto e sa ajungi sa te privesti pe sub armuri…

Asta da calatorie!

Am facut-o si o recomand cu drag.

Atunci cand se termina o relatie chiar nu pierzi nimic. Lasa orgoliul, lasa mandria personala si incearca sa privesti in profunzime. Doar atunci vei vedea cat ai castigat de fapt tu ca om…

Link-uri sponsorizate

Comments