Daca increderea s-a dus…

eu3
Link-uri sponsorizate

“Multi oameni nu-si traiesc viata pentru ca-si traiesc fricile”. Citatul ii apartine lui Les Brown si l-am vazut pe peretele lui Anatol Basarab.

Doua ecrane mai jos, Cabral intreba – “care a fost cea mai mare tampenie pe care ai facut-o din gelozie?”

Si mai jos, Mirela Retegan scria despre un obicei cat se poate de nasol – uitatul in telefonul celuilalt.

Toate aceste exemple zugravesc fricile omului modern, slabiciunile si lipsa de incredere in fortele proprii.

Da, ati citit bine, atat gelozia, cat si privitul in telefonul partenerului/ei au legatura cu propria slabiciune si nu cu celalalt.

Multa lume se intreaba de ce nu mai suntem in stare sa mentinem o relatie mai mult de 1-2 ani?

Un raspuns posibil ar fi asta – pentru ca vedem oamenii cu ochii acoperiti de negativisim. 

Am ajuns sa nu mai vrem sa vedem binele din oameni, ci doar raul; nu ne mai intereseaza calitatile, ci doar defectele… pe care le cautam cu lampa cu autogen.

Am ajuns sa cautam raul dintr-o relatie si nu binele. Nu vi se pare ciudat?

Din pacate, aceasta stare de fapt este generata de propria fragilitate si nu de partener/a.

In goana dupa omul puternic, dupa barbatul adevarat si femeia independenta… lumea este plina de fricosi, de pesimisti, de oameni neincrezatori, de indivizi care nu vor sa construiasca nimic, ci doar sa cada… cat mai jos, cat mai dur.

Iar gelozia este o boala nasoala de tot care nu face altceva decat sa distruga cuplul. Gelozia nu are cum sa sudeze un cuplu. Cum poti sa traiesti langa o persoana suspicioasa, o persoana care te banuieste tot timpul de lucruri pe care nu le faci? Ai senzatia ca te si invita sa calci stramb!

De-a lungul vietii au existat momente in care am avut incredere in persoane care nu meritau; am avut relatii cu persoane care aveau o placere nebuna sa ma faca gelos. Au fost experiente de viata din care am invatat o gramada de lucruri, iar cel mai important este respectul.

Respectul conteaza enorm intr-un cuplu! Iar respectul si increderea merg mana in mana.

Sa faci pe cineva gelos este simplu! Dai un telefon, aranjezi o “intalnire” intamplatoare cu o duduie si gata… s-a produs cutremurul.

Intrebarea este – ce castigi din prostia asta? Ati ghicit… nimic!

Sa nu va aud cu “testele”. Nu exista teste, ci doar rani provocate!

Drept urmare – eu cred ca pentru a putea respecta pe cineva, pentru a putea avea incredere in celalalt, trebuie sa ne respectam si sa avem incredere intai in noi insine.

Aici este cheia!

Fie ca va place, fie ca nu, atunci cand increderea in tine s-a dus… nu mai ramane mare lucru… ci doar frica, multa frica!

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments