Baietii ruineaza destine, barbatii construiesc femei

jwe
Link-uri sponsorizate

Multi baieti, putini barbati – cam asa arata “piata” libidinala actuala. O goana nebuna dupa palmares, o competitie acerba pentru un loc cat mai sus in topul don juanilor, un adevarat tavalug de aventuri si amantlacuri.

Si totusi, studiile arata faptul ca barbatii vor intr-o proportie covarsitoare (peste 80%) sa se aseze, sa-si faca o familie.

Daca privesti cele doua perspective, ai senzatia ca ele se bat cap in cap.

Si, in multe cazuri, chiar se intampla acest lucru.

Trecerea de la baiat la barbat se face in timp; trecerea de la haotic la asumat la fel… Din nefericire, unii nu acceseaza stadiul de barbat niciodata.

Iar asta nu are legatura cu varsta biologica, ci cu dezvoltarea lor umana si cu suma evenimentelor (traumelor) care se aduna pe parcurs. E tare haios faptul ca multi barbati nu inteleg un lucru elementar – nu te nasti barbat, barbat devii! Ca sa ajungi barbat ai nevoie de munca sustinuta – de dezvoltare, de invatare, de intelegere… de experiente multiple si variate.

Un barbat trecut prin viata stie ce inseamna asumarea, stie ce inseamna tentatia, stie ce inseamna angajamentul, intimitatea sau aventura. El stie ce inseamna toate astea si poate sa ia decizii mai usor.

Asta este si motivul pentru care fidelitatea ii sperie pe multi. Ei inca nu au acumulat suficienta viata, suficiente experiente, astfel incat sa poata decide ce e bine pentru ei si ce nu.

Desi exista sanse sa-mi sara multi in cap, voi puncta cateva diferente dintre barbati si baieti – diferente pe care le-am gasit aici si care zic eu ca sunt importante.

1. Barbatul este stabil din punct de vedere emotional
Un barbat intelege ca viata merge inainte si, atunci cand o relatie se termina, stie sa spuna “multumesc” si sa mearga mai departe. Un baiat va cauta sa treaca peste traume cu alcool, droguri sau, de ce nu, cu ajutorul altor relatii.

2. Barbatul stie sa si-o tina in pantaloni
Experienta de viata ii ajuta pe barbati sa-si respecte alegerile. Ei nu mai au nevoie sa-si confirme potenta cu fiecare tentatie care le iese in cale. Atunci cand aleg sa traiasca langa o singura femeie, ei sunt capabili sa faca acest lucru in mod natural, fara eforturi. Barbatii nu mai sunt interesati de palmares… asta este o chestiune de care se ocupa baietii.

3. Barbatul nu se lauda cu palmaresul lui
Doar baietii fac asta, crezand ca vor creste in ochii femeilor. Oare? Nu cumva ei cresc in ochii fetelor? Un barbat stie exact ce a trait, stie exact femeile cu care a fost si nu are niciun motiv sa se laude cu asta. Conteaza ca ai avut 20 sau 100 de femei? Conteaza cifrele sau calitatea?

4. Barbatul nu-si bate joc de femeia pe care o iubeste
Maturitatea vine la pachet cu respectul – respectul de sine si respectul fata de celalalt. Drept urmare, barbatul nu-si bate joc de femeia pe care o iubeste. El comunica cu ea, are grija de ea, o ajuta sa se dezvolte. El stie ca respectul conteaza mai mult decat o pereche de fese…

5. Barbatul are curaj
Si pune punct relatiilor care nu merg. Ce sens are sa te ascunzi si sa mimezi o relatie cand este clar ca ea nu mai exista. Nu mai bine pui punct si faci ce vrei? Barbatul stie acest lucru si actioneaza in consecinta.

Sunt doar cateva diferente dintre barbati si baieti. Da, sunt ferm convins ca baietii – indiferent de varsta biologica – ruineaza destine, ruineaza fete; in timp ce barbatii incearca sa construiasca femei.

Din pacate, uneori este foarte greu sa transformi niste ruine in constructii impunatoare.

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments