Dragostea trece prin stomac… ca si foamea

taste oflove
Link-uri sponsorizate

Dragostea trece prin stomac… ca si foamea. Stiti senzatia aia naspa de foame? Cand simti ca nu mai rationezi, ca nu mai poti face nimic daca nu mananci ceva?

Asa se intampla si cand te indragostesti. Stomacul tau se transforma intr-un camp de lupta.

Partea interesanta este ca dragostea si foamea au ceva in comun – nu dureaza foarte mult.

Foamea dispare dupa ce mananci ceva – orice. E suficient sa mananci un chips sau o felie de paine… orice. Senzatia aia dispare imediat ce ai luat o imbucatura.

Dragostea (indragosteala) se desfasoara cam la fel – are o perioada de inceput, apoi senzatia creste, se acutizeaza, devine “insuportabila”, isi consuma “valul”, dupa care se linisteste… iar omul isi vede de treburile lui.

Asta este motivul pentru care atunci cand vorbesc despre relatii nu ma refer la dragoste, ci la iubire.

Dragostea e ca foamea – are termen de garantie, nu dureaza foarte mult. Oricat de creativ ar fi un om, oricata imaginatie ar avea… chimia este chimie, hormonii sunt hormoni.

Nu ai cum sa tragi de indragosteala la nesfarsit… insa o poti transforma in ceva mult mai misto – in iubire!

Iar aici atingem un prag superior care include si atractia sexuala, dar si o serie intreaga de calitati care dau functionalitate vietii de cuplu, calitati ce tin de intimitate si angajament.

Indragosteala este ca un regim de viata haotic – un regim alimentar dezordonat, dar care miroase bine si are gust. Dupa ce ai gustat… mai vrei si iar mai vrei… si uite asa ajungi sa te porti ca un dependent, cerand tot timpul shot-uri de… fluturi.

Iubirea este fix opusul – este ca un regim de viata sanatos – poate ca nu are atatea sosuri, poate ca nu are gustul ala de junk food care iti da dependenta, insa cu siguranta iti face bine.

Cu iubirea e mai greu – ea are nevoie de timp, de exercitiu, de angajament, de alegere, de vointa. Asta este si motivul pentru care nu foarte multi oameni o aleg, preferand tentatia indragostelii.

Daca indragosteala apare intotdeauna pe burta goala, atunci cand aproape ca nu mai rationezi… iubirea apare intotdeauna dupa masa, atunci cand esti linistit, impacat cu tine… cand esti perfect rational.

Insa pana sa ajungi sa constientizezi acest lucru… ai nevoie de ani de zile de degustari nesanatoase…

Foto Credit: flikie.com

Link-uri sponsorizate

Comments