Sunteti superbi

eu3
Link-uri sponsorizate

“Sunteti superbi”, “se citeste iubirea pe chipul vostru”, “va sta atat de bine impreuna”… “cand vine inelul” – sunt doar cateva complimente pe care le aud de fiecare data cand urc o poza in care apar impreuna cu iubita mea.

La un moment dat chiar i-am spus – “baby, toata lumea zice ca ne sta bine impreuna”.

Raspunsul ei a fost cat se poate de sec si de misto – “Asa e, dar de unde stiu ei cum ne intelegem noi de fapt”?

In momentul ala mi-am dat seama cat de superficiali suntem atunci cand judecam relatiile altora, cat de usor ne putem insela.

Si asta se intampla din cauza faptului ca ceea ce judecam noi este forma si nu fondul.

Atunci cand ne raportam la fericirea unui cuplu, ne raportam la zambetele pe care le vedem in poze si, in unele cazuri, la ceea ce vedem atunci cand discutam cu acel cuplu.

In rest… nu stim aproape nimic despre oamenii aia – daca se cearta sau nu, daca se iubesc sau nu, cum sunt in intimitate, daca se tradeaza sau nu etc…

Sigur, unii vor spune ca exista lucruri care se vad. Fals!

Din experienta personala va pot spune ca acest gen de abordare este fals. Stiu ca lumea este plina de cititori de comportamente umane dar, pentru ca exista un dar, fix acei cititori sunt cei care plutesc permanent in eroarea propriilor judecati. Ei se bazeaza aproape in totalitate pe presupuneri si nu pe realitati.

Nu toti oamenii care se cearta in public se si despart si nu toti oamenii care par cuplul ideal in public raman impreuna. Ca sa nu mai spun ca nu toti oamenii care se tin de mana in public… dorm imbratisati noaptea.

Ar fi simplu daca s-ar intampla asa, numai ca realitatea este complexa, iar lucrurile difera de la caz la caz.

Pentru a cunoaste un cuplu, pentru a te pronunta despre el, ai nevoie de informatii din spatele usilor inchise, de informatii din interior. Or aceste informatii se obtin foarte rar, uneori niciodata.

Intr-un fel este firesc, pentru ca un cuplu este o constructie intima, o constructie ce implica doi oameni, o constructie ce are nevoie neaparat martori.

Ca tot vorbeam despre martori, dupa parerea mea, singurii martori credibili dintr-o relatie sau casnicie sunt cei doi oameni implicati in ea. Ei sunt singurii care stiu adevarul despre relatia lor.

Toti ceilalti oameni din afara cunosc doar franturi de adevar sau, dupa caz, judeca fara sa aiba nici cea mai mica informatie din interior.

Da, e adevarat, aproape toate relatiile au si parti frumoase si parti mai putin placute, insa bunul lor mers tine intotdeauna de cele doua persoane implicate in relatie si nu de cei care analizeaza de pe margine.

Asta este si motivul pentru care ar fi okay sa nu ne mai grabim atunci cand judecam ceea ce vedem la altii… presupunerile fiind doar o scurtatura spre eroare.

Link-uri sponsorizate

Comments