Duios rock-ul murea

despot
Link-uri sponsorizate

Trupa Vita de Vie a sarbatorit 15 ani de la lansarea albumului Fenomental. Petrecerea, masa si bass-ul s-au desfasurat la Arenele Romane.

Pe afis, alaturi de Vita, s-au mai aflat trupe ca Niste baieti sau Coma, dar si cativa invitati de calibru – Parazitii, Gojira si Planet H sau K-gula.

Sincer, la asa afis, ma asteptam sa vad Arenele pline ochi… ca pe vremuri.

Din pacate, am senzatia ca rock-ul a imbatranit… ca si publicul. Trupele imbatranesc, publicul la fel… si lucrurile se indreapta duios spre capatul liniei.

Tin minte ca nu cu multi ani in urma mergeam la majoritatea concertelor rock.

Ajunsesem sa ma salut cu o gramada de oameni. Ne stiam… era simplu. Nu eram siguri de unde, dar ne stiam.

Acum, dupa o perioada de absenta, am observat ca lucrurile s-au schimbat si ca oamenii pe care ii “stiam” au disparut.

Concluzia? Lucrurile stau nasol in rock daca doua trupe ca Vita si Coma nu au reusit sa adune mai mult de 2000 de oameni la un show aniversar. Inseamna ca sansele de dezvoltare pe viitor sunt mici, spre 0.

E trist… dar cam asa stau lucrurile. Si aici nu cred ca are vreo legatura valoarea trupelor… show-urile chiar mi-au placut mult.

Nu, pur si simplu cred ca publicul s-a subtiat.

Revenind la show… mi-au placut Coma. Au antrenat publicul foarte bine pentru Vita de vie, iar Adi Despot si ceilalti baieti au oferit un show tare de tot … sunetul fiind bun in ciuda problemelor cu scena.

Am reascultat cu placere piesele de “pe vremuri”, nelipsita “Basul si cu toba mare”, “Vino la mine”, “Sunetul mai tare” sau “Varza”.

Misto seara, misto show, misto atmosfera. Felicitari baieti. Din pacate, imi pare rau sa vad ca eforturile unor oameni de a performa intr-o zona muzicala si asa incercata la greu nu sunt rasplatite cu arene pline.

Pacat…

Foto Credit: Rock FM

Link-uri sponsorizate

Comments