Tu cum te misti in orasul tau? (Video)

dotherightmix
Link-uri sponsorizate

Do the Right Mix este o campanie lansata anul trecut de Comisia Europeana, o campanie care isi propune sa promoveze avantajele combinarii diverselor forme de deplasare in mediul urban – autobuz, metrou, mers pe jos, bicicleta, masina etc.

Mi se pare o campanie foarte misto, mai ales ca locuiesc in Bucuresti – un oras sufocat de masini si de oameni comozi.

Pentru orice bucurestean este evident faptul ca orasul asta nu poate suporta sute de mii de masini zilnic. Si totusi, multi se incapataneaza sa ramana blocati intr-o singura alegere – propria masina.

Daca pe langa infrastructura orasului mai punem si comportamentul participantilor la trafic, atunci peisajul nu este un tocmai roz, ci mai degraba negru.

Eu nu ezit sa folosesc mijloacele de transport in comun in functie de zona in care trebuie sa ajung.

De multe ori leg 2-3 mijloace de transport – autobuz de tramvai sau metrou etc. Si, desi ar parea ciudat, am reusit sa-mi setez un sistem care evita intarzierile.

Cu masina nu circul pentru ca nu am carnet, iar bicicleta o folosesc doar in casa :)) Chiar nu vreau sa inhalez noxe toata ziua.

In rest, ma folosesc de RATB, de metrou, uneori de taxi – cand sunt in graba mare, merg pe jos (ma plimb cu iubita mea in zilele frumoase)… deci pot spune ca sunt flexibil in orasul meu.

Din pacate, romanii sunt extrem de comozi – nu cred ca mai are sens sa vorbesc despre concetatenii care-si folosesc masina si cand au de mers pana la colt.

Cred ca romanii se afla pe un loc codas la capitolul flexibilitate in alegerea mijloacelor de transport.

Cei mai multi nu-si dau jos fundul din masina, chiar daca de multe ori masina nu iti asigura cea mai buna varianta de a ajunge dintr-un punct in altul.

Sigur si infrastructura oraselor sufera, insa haideti sa ne intelegem – am fost proiectati pentru a ne misca, nu pentru a sta.

Sedentarismul este o problema a societatii moderne. Iar combinarea desteapta a variantelor de transport in oras poate fi o buna solutie impotriva sedentarismului.

Do the Right Mix chiar este o campanie misto, o campanie care imi place, iar daca aveti chef de joaca, exista si un concurs cu premii pe care il gasiti AICI.

In concluzie, voi cum va miscati in orasul vostru? Chiar sunt curios.

Link-uri sponsorizate

Comments