Si au trait fericiti… cateva luni

eu ras
Link-uri sponsorizate

Zilele trecute am citit o chestie funny pe Facebook. Suna cam asa – ‘si au trait fericiti pana la adanci batraneti. Intrebare – unde scrie impreuna?’

Asa ne-au invatat basmele – ca eroii s-au indragostit si s-au iubit pana la adanci batraneti.

Numai ca viata nu e tocmai un basm. Indragostirea trece, iubirea are nevoie de timp, iar oamenii manifesta o nevoie tot mai mare de nou si cat mai putin timp de alocat acestei zone.

Si uite asa ajungi sa te intrebi – ‘unde scrie impreuna?’

Sigur, pe de alta parte, daca intri intr-o relatie cu scopul de a atinge fericirea, deja esti pe jumatate nefericit.

Zici ca esti un bolid de formula unu care are un pneu facut franjuri, iar pilotul se roaga la cel de sus sa-l duca pana la boxe.

In general, este bine ca in relatii sa intri deja fericit. Intalnirea dintre doi oameni fericiti este cea mai buna varianta dupa parerea mea. Altfel, relatia aia se transforma intr-o manta de ploaie pentru oameni necajiti.

Or daca unul este traumatizat, rupt in suflet; iar celalalt este radios si fericit… oare ce se intampla? Cine pe cine molipseste? Cum poate functiona o relatie dezechilibrata din start?

Daca amandoi sunt praf, lucrurile pot functiona pana apare prima trezire – niciodata cei doi nu isi revin in acelasi timp.

Asa ca e posibil ca cel care se trezeste sa-si doreasca pe cineva trezit, deci pa relatie…

Cea mai buna varianta este relatia inceputa de doi oameni deja fericiti, doi oameni impacati si fericiti cu ei insisi. Ei pot forma un cuplu functional, o constructie de durata.

Restul nu fac altceva decat sa-si administreze shot-uri de adrenalina, sa naufragieze pe tarmuri pustii.

Atunci cand vezi relatii incepute de oameni fericiti, impacati si asumati, te poti astepta la formularea clasica – ‘au trait fericiti pana la adanci batraneti’.

In celelalte cazuri, exista foarte mari sanse ca formularea clasica sa prinda tusele moderne si sa se transforme in – si au trait fericiti cateva luni… dupa caz!

Link-uri sponsorizate

Comments