Romanii nu sunt educati in iubire, ci in abuz

eu23
Link-uri sponsorizate

Bataia nu este rupta din Rai. Am mai scris acest lucru acum cateva luni si o fac din nou.

O fac din nou pentru ca am citit rezultatele unui studiu ingrijorator – peste 60% dintre copiii romani sunt agresati in familie! Da, ati citit bine – 60%.

Acum sa ridice mana cel/cea care nu si-a furat-o in copilarie.

Cand vad mame care-si bat copiii in parculete si nimeni nu are nicio reactie – ba alte mame chiar spun “bravo fata, asa-i trebuie”, realizez ca cifra ar putea fi ceva mai mare.

Mi se pare interesant cum suntem capabili sa vorbim despre drepturi, despre religie, sex, orientare sexuala, politica, sport, Europa… libertate etc… si suntem complet incapabili sa ne iubim copiii.

Stiu, majoritatea mamelor care-si bat copiii pot jura cu mana pe Biblie ca isi iubesc copiii. Asa li s-a spus si lor in copilarie cand au fost batute.

Numai ca bataia nu este o manifestare de iubire. Niciodata! Este imposibil!

Bataia lasa atat urme fizice, cat si psihice. Potrivit aceluiasi studiu, efectuat de Ministerul Muncii si organizatia Salvati copiii, unul din cinci minori manifesta o problema comportamentala ca urmare a abuzurilor (aici intra si abuzurile emotionale) la care a fost supus. (Studiul il gasiti aici)

E? Si atunci intreb si eu – ce vreti sa cresteti? Oameni sau fiare?

Desi este extrem de trist, dar adevarat, bataia nu mai este o exceptie in educatia copiilor romani, ci o regula, din pacate.

Si mai trist este faptul ca 20% dintre parintii care au participat la acest studiu au spus ca nu concep educarea copiilor fara bataie. Ce fel de oameni sunt astia?

Ce fel de psihic au acesti oameni? Ca tot discutam despre drepturile persoanelor gay, stau si lansez o intrebare de bun simt – oare un om care nu concepe educarea copilului fara bataie are dreptul sa fie parinte?

Daca ma intrebati pe mine, raspunsul e sec – NU!

Iar motivele sunt lesne de inteles – un om care are o astfel de gandire este periculos pentru perpetuarea speciei.

O alta cifra interesanta – numarul fetelor care cad victime violentei in familie este mai mare comparativ cu cel al baietilor. E? Si vreti sa aveti parte de femei sigure pe ele si iubitoare? Amuzant!

Putem spune ca suntem o natiune de abuzati, iar aceste practici sunt vechi de cand lumea. De ce? Pentru ca esenta educatiei la romani este gresita.

Romanii nu sunt educati in iubire, ci in abuz – fizic, emotional sau sexual. Asta este si motivul pentru care exista atatia adulti violenti, atatia oameni care urasc – tot ce s-a aplicat pana acum in educarea copiilor este gresit si trebuie rescris.

Sunt ferm convins ca nu orice om ar trebui sa aiba copii. Nu toti oamenii pot face fata unei asemenea sarcini. Mai mult, eu cred ca toti oamenii ar trebui sa studieze psihologia copilului pentru a intelege mai usor stadiile de dezvoltare ale acestuia.

Drept urmare, lucrurile sunt clare – vrem iubire? Vrem sa avem un viitor sanatos? E momentul sa incepem schimbare de jos – adica de la copii. De modul in care ii educam depinde viitorul tuturor. Ne trezim si noi putin?

Link-uri sponsorizate

Comments