Marea problema a cuplurilor actuale

cuplu
Link-uri sponsorizate

Shirley Zussman este un terapeut sexual din New York. Are 100 de ani si, de-a lungul anilor, a consiliat mii de cupluri.

Ea a invatat terapie de cuplu de la faimosii Masters si Johnson – adevarati pionieri ai sexualitatii moderne alaturi de Kinsey.

Ei bine, Shirley Zussman a acordat un interviu pentru publicatia Time in care a identificat marea problema a cuplurilor actuale.

“Placerea sexuala este doar o parte din ceea ce barbatii si femeile vor unii de la ceilalti. Ei vor intimitate, ei vor apropiere, ei vor intelegere, confort si distractie.

Ei vor parteneri carora sa le pese de ei, iar acest lucru depaseste dorinta fizica. Oamenii au cautat intotdeauna acest lucru, in absolut toate generatiile” – a declarat Shirley Zussman pentru Time.

De unde pleaca multe dintre problemele cuplurilor actuale?

“Sunt socata de lipsa de conectare fizica dintre oameni, lipsa de conectare generata de telefoanele inteligente, chiar daca imi iubesc iPhone-ul. In prezent, observ un nivel scazut de conectare fizica intre oameni, vad mai putine atingeri, mai putina comunicare, oamenii nu se mai tin in brate” – a spus Zussman.

Unde duc toate aceste lucruri sau ce accentueaza aceasta lipsa de contact fizic? Scaderea dorintei!

Si atunci, ce e de facut?

“Daca vrei sa ai o viata functionala trebuie sa iti cunosti prioritatile. Trebuie sa decizi ce este important pentru a fi fericit cu tine insuti si apoi sa-l ajuti pe partener sa se simta bine, sa reusesti sa satisfaci o nevoie pe care o avem toti – sa fim apropiati de cineva” – a incheiat terapeutul.

Interesanta perspectiva, reala abordare…

Sunt de acord ca oamenii au un nivel din ce in ce mai scazut de dorinta. Iar acest nivel mai scazut de dorinta este generat de tentatiile ce tind sa substituie tentatia fizica – gadgeturile, statutul, hainele, vacantele etc… (vezi titlurile de genul “10 lucruri mai bune decat sexul”)

Intr-o lume in care trendurile se schimba de doua ori pe an – telefonul, garderoba, vacantele, uneori job-ul sau masina… este greu, aproape imposibil sa-i ceri unei persoane sa ramana langa acelasi partener.

Avalansa de “nou”, avalansa super-ofertelor “2 la pret de 1” nu are cum sa nu afecteze si latura persoanala a oamenilor. Intr-o perioada in care totul se schimba de la sezon la sezon pare din ce in ce mai greu sa cerem continuitate la capitolul relatii.

Si totusi, nu este imposibil si nici greu. Trebuie doar putina vointa!

Foto Credit: sheknows.com

Link-uri sponsorizate

Comments