Provocare pentru barbatii adevarati (Video)

i-dare-you
Link-uri sponsorizate

Nu, nu este vorba despre Ice Bucket Challenge, ideea care a facut mari valuri in America si a atins deja granitele tarii noastre.

La cum se raspandeste aceasta idee, nu m-ar mira sa fiu si eu provocat cat de curand.

Ei bine, pe fondul modei Ice Bucket, cineva a venit cu o alta idee foarte tare.


Este o provocare pentru barbatii adevarati. Pe initiator il cheama Kendell J Smith, iar provocarea lui este foarte interesanta.

“Iata provocarea mea pentru toti cei care cred ca ii pot face fata. Sunt curios daca puteti face asta” – spune Kendell in filmuletul postat pe YouTube.

In momentul urmator, el nu ia o caldare cu apa, ci …

“Fii barbat! Nu-ti abandona copilul” – este provocarea lui Kendell J Smith pentru barbatii din lumea intreaga.

Potrivit statisticilor, nu orice barbat este in stare sa accepte aceasta provocare, doar in Statele Unite existand 24.7 milioane de copii care traiesc departe de tatii biologici.

Asta inseamna 33% din populatia Americii.

Ce inseamna absenta unuia dintre parinti din viata copilului? Schilodire emotionala, dezvoltare incompleta… si tot felul de alte probleme.

Potrivit Departamentului de Sanatate Publica din America, copiii care au parintii alaturi au o viata sociala mai buna si sanse mai mari de a dobandi o educatie buna.

Copiii care au ambii parinti langa ei au sanse mai mari sa fie sanatosi, au sanse mai mari sa aiba succes si sanse mai mici sa fie implicati in viata infractionala sau sa ajunga la inchisoare.

“Tatii inseamna mult mai mult decat al doilea adult din casa. Tatii implicati in viata copiilor lor aduc o serie intreaga de lucruri pozitive in viata acestora, lucruri pe care nu le pot suplini alte persoane” – a declarat sociologul David Popenoe pentru Huffington Post.

Si in Romania exista o gramada de familii mono-parentale. Si eu am trait la fel. Insa cred ca a sosit momentul sa schimbam lucrurile. Chiar daca mariajul tau s-a terminat cu un divort, asta nu inseamna ca trebuie sa-ti abandonezi copilul.

El nu are nicio vina ca parintii nu au fost in stare sa se inteleaga si nici nu trebuie sa sufere din aceasta cauza.

“Fii barbat! Nu-ti abandonat copilul!” – este o campanie foarte misto care cred ca ar trebui promovata si aici in Romania.

Foto Credit: sellingwithsean.com

Link-uri sponsorizate

Comments