Bogatasii vor o saptamana de lucru mai scurta

carlos_slim
Link-uri sponsorizate

Nu va frecati la ochi – chiar se intampla! Bogatasii incearca sa schimbe sistemul actual de munca – adica cel cu 5 zile lucratoare si un program de 8 ore (cel putin) pe zi.

Carlos Slim – miliardarul aflat pe podiumul topului Forbes al celor mai bogati oameni din lume – crede in reducerea saptamanii de lucru la trei zile (cu un program de 11 ore pe zi) si aplica deja acest sistem in compania pe care o conduce.


Prezent la o conferinta de business desfasurata in Paraguay, Carlos Slim a spus: “Cu o saptamana de lucru de trei zile, am avea mai timp timp pentru relaxare, mai mult timp pentru a ne bucura ne calitatea vietii. Cele patru zile libere ar genera automat mai multe activitati de divertisment si mai multe modalitati prin care iti poti ocupa timpul”.

Miliardarul a instituit de curand regimul cu patru zile lucratoare la compania Telmex, unde are nu mai putin de 50.000 de angajati.

Cei care opteaza pentru o saptamana mai scurta de lucru trebuie insa sa accepte si o varsta de pensionare mai inaintata.

Potrivit site-ului esquire.com, Carlos Slim nu este primul miliardar care are aceasta viziune. De curand si co-fondatorul Google a declarat ca trebuie gasita o modalitate de reducere a saptamanii de lucru.

“Daca te gandesti la lucrurile de care ai nevoie pentru a avea o viata fericita – o casa, securitate, sanse pentru copii etc…, atunci iti dai seama ca nu este greu sa le oferi. Resursele care necesita o asemenea schimbare sunt destul de mici. Cred ca sub 1% in acest moment. Drept urmare, ideea potrivit careia toti trebuie sa muncim ca nebunii pentru a obtine beneficiile dorite este falsa” – a declarat co-fondatorul Google.

Acum sa revenim putin la sistemul actual de lucru – cel cu 5 zile lucratoare. El a fost introdus in 1938. Sincer, cred ca cei de la Esquire au dreptate – ne aflam in 2014, deci nu are sens sa continuam sa muncim ca pe vremea lui Hitler.

Sigur, in multe companii romanesti se practica sistemul de munca fara sens, in multe companii romanesti conteaza mai mult orele pontate si mai putin ceea ce faci, in multe companii romanesti (si nu numai) exista destui Hitleri la varf, insa iata ca in lume lucrurile cam incep sa se schimbe, un lucru de-a dreptul imbucurator.

Nu vi se pare ciudat faptul ca ne plangem de rutina, cand 5 zile pe saptamana tocmai asta facem?

Foto Credit: globalpost.com

Link-uri sponsorizate

Comments