Cine mai are timp de romantism?

eu14
Link-uri sponsorizate

Iubirea nu tine cont de inteligenta, statut social, culoare, religie, orientare sexuala etc. Iubirea exista si este accesibila tuturor oamenilor.

Daca am intelege asta, nu am mai incerca sa o inchidem in carti sfinte, ci ne-am bucura de libertatea ei, de frumusetea ei.

Iubirea poate fi gasita oriunde, chiar si intr-un taxi. Si un taximetrist poate iubi si un taximetrist poate da dovada de romantism, chiar daca nivelul lui cultural nu este unul de varf.

Ieri seara, in timp ce mergeam spre Biutiful (by the lake), am avut ocazia sa vad cu ochii mei cum arata apusul iubirii.

Ne aflam la Piata Victoriei, in rondul de la Guvern, cand taximetristul a zarit o femeie cu niste buchete superbe de flori.

“Mama ce as lua si eu un buchet de asta pentru nevasta-mea. I-as pune petalele pe jos in fata patului. Sa calce pe petale cand coboara din pat. Hehehe… am facut nebunia asta de cateva ori. Ce vremuri…” – a spus el usor nostalgic.

“Si ce va opreste sa o faceti din nou?” – l-am intrebat eu curios.

“Eeee, acum nu ne mai suportam. Ma rog, nu ne mai suportam… Vorba vine. Acum avem grija de bani, de munca, de problemele zilnice… cine mai are timp de gesturi de astea?” – a raspuns el. Deja privea in gol. Simteam ca intr-un fel ii era dor de “vremurile alea”.

Si totusi, l-am simtit ca ar mai fi vrut sa faca o nebunie “ca vremuri”. Ceva l-a oprit. Si nu cred ca l-au oprit banii pe care i-ar fi dat pe flori sau problemele zilnice.

Cred ca l-a oprit teama. Da, parea ca ii este teama sa mai faca o nebunie.

Stiu, suna bizar, insa nu fara sens. Sa ne gandim putin. Ce se intampla intr-o relatie in care cei doi “nu se mai suporta”? Totul devine tensionat, monoton. In asemenea conditii, gesturile romantice nu numai ca nu au loc, insa pot fi lejer interpretate.

Astfel, cred ca taximetristul a judecat corect – “daca ii fac o nebunie o sa creada ca o insel, asa ca mai bine nu o fac”.

Da, asta este pericolul rutinei – teama de interpretare. Credeti sau nu, un lucru imi este clar – rutina distruge romantismul. In relatiile rutinate, romantismul devine un subiect discutabil.

Si uite asa oamenii isi auto-saboteaza sansele de a fi fericiti, de a fi spontani, de a fi romatici, de a se bucura de frumos.

Frica este principalul dusman al frumusetii, este adversarul de temut al spontaneitatii in cuplu. Atunci cand se instaleaza, este automat dublata de neincredere si poate naste tensiuni serioase.

Cumva mi-a parut rau de taximetrist. Simteam ca ceva din el isi doreste sa fie din nou ca pe “vremuri”. In acelasi timp, altceva il tinea pe loc – FRICA!

Renuntati la frica, renuntati la neincredere, renuntati la prejudecati. Bucurati-va de fiecare moment petrecut impreuna. Nu va transformati relatia intr-un camp de lupta. Victime veti fi voi!

Romantismul nu are termen de garantie. Nu expira decat daca ii permiti.

Poti sa-l cultivi permanent, poti sa renunti la el sau il poti reaprinde. Alegerea iti apartine.

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments