Exista o fata care a adus fericirea. Sa-i dam in cap!

time
Link-uri sponsorizate

Jurnalistii de la Adevarul prezinta de vreo doua zile povestea unei fete – Luminita Daniela Saviuc – care a cucerit netul cu articolul ei intitulat: “„15 lucruri la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit“.

S-a intamplat acum 2 ani si a fost publicat pe Huffingtonpost. Rezultatul? 1.2 milioane de distribuiri.

Acum, la doi ani de la acest boom, fata a ajuns si in atentia conationalilor si, ca de fiecare data cand cineva indrazneste sa fie sau sa gandeasca altfel, multi s-au gandit ca n-ar fi rau sa-i dea in cap.

Sigur, pentru oamenii care au avut macar curiozitatea de a arunca un ochi peste cartile unor autori precum Don Miguel Ruiz, Gregg Braden, Osho, Louise Hay, Neil Donald Walsh sau Wayne Dyer, fara sa mai punem Lao Tse sau invataturile toltecilor etc… cele 15 sfaturi ale Luminitei nu aduc nimic nou, ci fac doar un rezumat.

Intrebarea este – ar trebui sa fie nou?

Eu nu cred ca succesul acestei fete sa datoreaza noului din textul ei, ci exemplului pe care ea il ofera.

Multi romani nu sunt pregatiti sa primeasca asemenea exemple. Spre exemplu, ieri citeam opiniile unui preot blogger (da… ati citit bine) care o acuza pe fata de plagiat. Cica il copiaza pe Iisus.

Oare domnul Ponta de ce nu s-a gandit la asta?

Distinsul parinte nu poate concepe faptul ca un om isi poate gasi singur fericirea, evident fara ajutorul unui duhovnic, ba chiar crede ca este un lucru extrem de periculos.

Da, este periculos, pentru meseria pe care o presteaza el. Daca oamenii ar invata faptul ca Dumnezeu este in permanenta cu ei si ca nu au nevoie de intermediari pentru a relationa cu el, bisericile s-ar transforma in muzee, iar popii s-ar reprofila, pentru ca ar ramane fara obiectul muncii.

Pentru mine fata asta nu e periculoasa. Nu are cum sa fie! Ea isi prezinta propria experienta, asa cum fac zeci de mii de oameni de pe planeta, in diferite domenii, asa cum o fac si eu si altii aici, evident cu mai putina acoperire ca ea.

De ce sa fim invidiosi pe ea? De ce sa-i dam in cap? Ce rau a facut ea?

Eu cred ca ar trebui sa invatam sa apreciem oamenii care reusesc, oamenii care se transforma in exemple pentru alti oameni. Asa cum toata lumea o stimeaza pe Simona Halep, de ce nu ar face acelasi lucru si cu fata asta?

Ea nu loveste mingea de tenis, ci sufletele oamenilor.

Nu ma grabesc sa compar, sa spun ce e mai important, ar fi gresit sa compari lucruri diferite. Spun doar ca sunt bucuros pentru amandoua, sunt bucuros si pentru performanta sportiva si pentru cea motivationala.

Urlam ca vrem schimbare? Pai si atunci de ce ne grabim sa-i dam in cap celui care ar putea sa o produca?

Din pacate, mi-e teama ca suferim de nefericire cronica si ca, atunci cand apare fericirea, o refuzam din start, incercam sa o ucidem cu pietre.

Am ajuns atat de nefericiti, incat cred ca am contesta fericirea chiar si atunci cand ne-ar fi transmisa de bunul Dumnezeu.

Iata cele 15 sfaturi propuse de Luminita:

1. Renunţă la nevoia de a avea întotdeauna dreptate
2. Renunţă la nevoia pentru control
3. Renunţă la vină
4. Renunţă la auto-înfrângere
5. Renunţă la convingerile tale limitate
6. Renunţă să te mai plângi
7. Renunţă la luxul de a critica
8. Renunţă la nevoia de a impresiona celelalte persoane
9. Renunţă la ideea de a te opune schimbării
10. Renunţă la etichetare
11. Renunţă la temerile tale
12. Renunţă la scuze
13. Renunţă la trecut
14. Renunţă la ataşament
15. Renunţă să îţi trăieşti viaţa în funcţie de aşteptările celorlalţi

Link-uri sponsorizate

Comments