Sinuciderea din (ne)dragoste

abused
Link-uri sponsorizate

Nu am inteles niciodata cum te poti sinucide din dragoste? Cum vine asta?

Te iubesc… dar imi iau gatul?

Mi se pare imposibil. Asa cum bine spune Pascal Brucker in cartea “Fiul cel bun” – “atata vreme cat creezi, atata vreme cat iubesti, nu pleci din viata. Sper sa raman nemuritor pana la ultima mea suflare”.
Dupa parerea mea nu exista sinucidere din dragoste, ci doar din (ne)dragoste!

Pentru a face un asemenea gest iti trebuie o doza uriasa de furie, indreptata in primul rand impotriva ta.

Un om care iubeste, un om care se iubeste, nu poate sa se sinucida. Nu are nici macar cel mai mic motiv sa o faca.

Doar un om care se iubeste poate intelege ce inseamna iubirea. Doar un om care se iubeste pe sine poate iubi o alta persoana.

Un om care nu se iubeste pe sine nu are nimic de oferit. Acel om pretinde ca iubeste insa, in realitate, se agata de altcineva ca un parazit, iar cand celalalt se satura si pleaca, parazitul ramane in aer (si la propriu si la figurat).

Il foloseste pe celalalt ca pe o manta de ploaie, ca pe un scut… se apara de propria furie prin intermediul altei persoane.

Un om care se uraste este capabil de sucid. In definitiv… ce are de pierdut? Nimic! Este daramat, deprimat, in genunchi, nu intelege ce se intampla cu el si se considera inutil. Nicio pierdere pentru umanitate!

Un om care se iubeste nu este capabil de suicid. El stie ce inseamna iubirea, pretuieste viata, stie ca poate gasi oriunde persoane si experiente interesante, abia asteapta sa descopere ceva nou.

El stie ca daca o relatie se termina nu este un capat de tara, ci un nou inceput, o noua sansa de a descoperi lucruri extraordinare.

De fiecare data cand aud ca cineva “s-a sinucis din dragoste” sau “s-a sinucis pentru el” ma pufneste rasul. Doar un  idiot poate scoate o asemenea formulare. Cum sa te sinucizi pentru cineva? Pai cum e? Il iubesti sau nu? Daca il iubesti… de ce te sinucizi? Daca nu il iubesti, de ce iti pasa?

Iubirea nu poate duce la suicid, doar toxicitatea poate sa faca acest lucru.

Propun deci ca de acum inainte sa nu se mai foloseasca formularea “sinucidere din dragoste”, ci “sinucidere din (ne)dragoste”.

Ce parere aveti?

Link-uri sponsorizate

Comments