Rupeti lanturile! Iubirea nu poate fi incatusata

eu77
Link-uri sponsorizate

De-a lungul timpului am auzit destule persoane spunand – “viata mea este un cosmar. Am intalnit oameni care, in loc sa ma iubeasca, sa ma aprecieze, sa ma respecte, m-au umilit, mi-au pus lanturi”.

Intrebarea pe care am pus-o intotdeauna a fost – “si tu de ce le-ai permis sa faca asta?”

Viata ta nu se poate transforma intr-un cosmar daca nu permiti sa se intample acest lucru.

Spre deosebire de animale, care nu se pot opune tiraniei umane, omul are dreptul de a alege.

Un drept fundamental as spune. Am dreptul sa aleg ce permit si ce nu.

Nimic nu este mai important ca fericirea mea. Asa cum am mai scris si cu alte ocazii, o relatie functionala este cea care include doi oameni fericiti.

In momentul in care aceasta egalitate nu se respecta si pozitiile din cuplu devin inegale – adica unul este dominator si altul dominat, asuprit; nu mai putem vorbi despre functional, ci doar despre toxic, indiferent de nivelul de “fericire” afisat de cei implicati.

Sigur ca exista oameni care vor sa domine, sigur ca exista oameni care vor sa faca rau, sigur ca exista oameni care au senzatia ca daca isi umilesc partenerul vor beneficia de mai multa iubire.

Este problema lor. Nimeni nu te obliga sa tolerezi astfel de comportamente.

In momentul in care cineva incepe sa-ti puna lanturi, in momentul in care persoana de langa tine inceteaza sa te respecte si incepe sa-ti impuna restrictii, in momentul in care celalalt iti ataca libertatea, nu-ti ramane decat o singura varianta –  sa pleci! Si, chiar daca doare, crede-ma – nu pierzi nimic.

Mai bine ramai cu experientele placute decat sa asterni peste ele otrava.

Din pacate, prea multa lume accepta toxicul, prea multa lume accepta sa fie calcata in picioare sub iluzoria masca a iubirii. Si asta se intampla din cauza faptului ca prea multa lume crede ca nu exista iubire fara suferinta.

Ba exista si, chiar daca multi nu vor fi de acord, o voi spune raspicat – iubirea nu este suferinta!

Ieri am vazut pe net un filmulet care m-a impresionat. Era vorba despre un elefant care a fost sclav timp de 50 de ani. Ce a facut elefantul atunci cand a fost eliberat? A plans de fericire!

Mi s-a parut extraordinar si nu am putut sa nu ma gandesc – oare cati oameni ar plange de fericire daca si-ar regasi libertatea?

Pentru ce sa renunti la propria libertate, la propria fericire? Nu exista nici macar un argument logic pentru acest lucru.

Si totusi, foarte multi oameni accepta statutul de sclav si devin prizonierii unor relatii complet toxice.

Rupeti lanturile! Iubirea si fericirea nu pot fi incatusate!

Link-uri sponsorizate

Comments