Reteta fericirii

eu12
Link-uri sponsorizate

 

Intr-o lume nefericita si suferinda, toata lumea cauta disperata reteta fericirii.

In aceasta goana nebuna, fericirea ajunge sa flirteze cu nevroza sau, de ce nu, cu schizofrenia.

Fericirea se transforma astfel intr-un must have, intr-un drapel pe care multi vor sa-l fluture deasupra capului.
Din pacate, nu prea se poate sa obtii fericirea continua, fericirea vesnica, chiar daca multi incearca.

Tocmai asta ofera insa frumusete vietii – suisurile si coborasurile, momentele de fericire alternate cu cele de nefericire adanca, albul si negrul ce tin in brate toata paleta de culori.

Fericirea nu se gaseste la farmacie si nici in carti. Sigur, cartile te pot ajuta sa intelegi niste lucruri; iar farmacia iti poate coafa starile de nefericire, de depresie… insa nu ajunge in zona profunda.

Fericirea se gaseste in fata oglinzii!

Dupa parerea mea, primul pas spre fericire este primul pas spre baie, dimineata, cand te ridici din pat. Ala este primul semn care-ti indica faptul ca, cel putin din punct de vedere fizic, te-ai trezit.

Ajuns in baie, da-ti cu apa rece pe fata si apoi priveste bine in oglinda. Daca ti se pare ca oglinda e murdara – da-ti o palma! 

Apoi intreaba-te cine dracu’ e individul(a) ala(ia) din oglinda si mai ales ce are cu tine de iti da palme?

Atunci iti vei da seama ca “dusmanul” din oglinda esti tu. Este momentul in care si psihicul iti spune ca te-ai trezit.

Din acest punct, lucrurile ar trebui sa fie simple – nu ar trebui sa pierzi mai mult de 10 minute cu analiza.

In primul rand trebuie sa iti iei putin viata la puricat… pe toate planurile.

Ce imi lipseste ca sa fiu fericit? Iubirea? Okay, de ce nu am parte de ea?  Eu ce vina am in toata schema asta? Ce pot face ca sa schimb situatia asta?

Daca simti ca oglinda iti joaca feste sau ca vocea interioara iti spune ca iti pierzi vremea, mai da-ti o palma!

Analizeaza-ti pe rand toate laturile – munca, viata personala, sexul, prietenii si vezi cum stai. Nu ezita sa-ti pui intrebari! Nu, nu esti nebun, ci doar vorbesti cu tine. E cat se poate de normal.

De cate ori ai avut ocazia sa faci asta? Spune drept!

Momentele din fata oglinzii sunt singurele momente ce nu pot intra in zona de timp pierdut. Alea sunt cele mai importante pentru tine.

Acolo esti tu cu tine, acolo poti sa-ti pui intrebari, acolo te poti analiza, acolo poti vedea ce ai gresit, ce poti face ca sa indrepti lucrurile…

De ce? Pentru ca in fata oglinzii te privesti in ochi! In fata oglinzii este greu sa te minti singur. Asta este si motivul pentru care cei mai multi oameni se tem de oglinda. Fug de ea ca dracu’ de tamaie.

Oamenii care se mint singuri nu se simt bine in fata oglinzii si vor sa fuga cat mai repede de acolo.

Cauti reteta fericirii? Atunci opreste-te… nu mai incerca sa fugi de tine. Priveste-te bine in ochi, deschide-ti sufletul, pune-ti intrebari, iar atunci cand simti ca doare… poc… mai da-ti o palma!

Adevarul doare la inceput, insa pe parcurs, pe masura ce incepi sa iti raspunzi la intrebari, el se transforma intr-un drum extraordinar, iar individul(a) din oglinda, care-ti da palme, nu mai este dusmanul, ci prietenul tau cel mai bun.

El(ea) iti va spune in fiecare dimineata cum stai, ce trebuie sa faci, ce trebuie sa pastrezi si ce trebuie sa schimbi.

In concluzie, nu mai cauta reteta fericirii aiurea, nu incerca sa o iei de la mine sau de la altii… ea se afla la tine. Trebuie doar sa-i permiti sa ti se arate.

Fericirea nu se obtine fara efort, ci doar prin exercitiu.

Link-uri sponsorizate

Comments