Picnic pe malul Senei

image
Link-uri sponsorizate

Primul contact cu Parisul a avut loc cu o intarziere de 45 de minute, generata de greva lucratorilor din aeroporturi. :))

Primul contact mi-a lasat un gust mixt – amar din cauza intarzierii si placut cand am vazut ce organizare exista pe aeroportul CDG.

E trist sa vezi ca la tine in tara, pe liliputul Otopeni nu ai decat 2 variante – linia 783 si taxi-urile.

La Paris poti opta pentru bus, SNCF, RER sau taxi. Noi am ales RER-ul la care am ajuns pe jos. Si, credeti-ma, e ceva de mers de la poarta 32 pana la RER.

13 statii am mers cu acest metrou usor. Am coborat la statia Notre Dame. O fanta ce iese din pamant si pe care o poti rata cu gratie daca nu esti atent.

In cele 5 minute de asteptare, pana cand prietena noastra a venit sa ne ia, am vazut cativa tineri stand linistiti pe malul celalalt al Senei, multe petreceri pe vasele care circula pe Sena si, in general, oameni adunati de peste tot, din toata lumea.

Cateva ore mai tarziu aveam sa inteleg care-i treaba cu cheiul Senei.

In primul rand, la Paris se intuneca foarte greu. Soarele parca nu are chef sa apuna. La ora 22.30, cand am iesit la plimbare, inca era ceva lumina afara.

Am pornit pe cheiul Senei – pietonal tot – din zona Turnului Eiffel. Am luat-o la pas pana aproape de Luvru.

Am trecut pe sub Pont Alexandre 3, am lasat in urma Grand Palais, Place de la Concorde si ne-am oprit in fata muzeului d’Orsay.

Fix pe malul Senei, in fata muzeului, este aranjata un fel de tribuna pe care poti sta linistit la o vorba si o sticla cu vin.

Da, ati citit bine, cheiul Senei este un adevar loc de picnic. Pe parcursul plimbarii de seara, am vazut sute de tineri care stateau la un pahar de vorba, ba chiar familii intregi. Unii stateau direct pe asfalt, altii pe bucatile de lemn special puse peste tot.

Am vazut indragostiti care stateau la o sueta si un pahar cu vin, gasti de tineri care ascultau muzica si beau ceva, unii cantau la chitara, altii se catarau pe pereti in zone special amenajate, am vazut un loc special de dans, amplasat sub unul dintre poduri, un loc dotat cu oglinzi… si cateva terase, unde puteai bea ceva.

Ca atmosfera, cheiul Senei mi-a adus cumva aminte de Vama Veche. Nu am vazut picior de politist, insa nici incidente.

O alta gaselnita misto mi s-a parut zona containerelor. Da, sunt cateva containere pe care le poti inchiria si in care poti organiza mini-petreceri pe malul Senei.

Aceste containere au in ele o masa, cateva scaune si eventual cativa bureti pe care te poti aseza. Atat. A… sa nu uit, au si un soi de ‘curte’ in fata :)) Asta m-a amuzat.

Una peste alta, malul Senei este un loc frumos de promenada, de sueta, de facut sport nocturn. Pentru mai bine de o ora, m-am simtit excelent.

Ce n-as da sa avem si noi acasa o asemenea zona…

Zilele acestea va voi tine la curent cu ce se intampla la Paris.

Apropo … pisatul la copac este universal :))

Link-uri sponsorizate

Comments