In casele noi nu sunt biblioteci

euhead
Link-uri sponsorizate

In casele noi nu sunt biblioteci. Nu vezi carti! Poate doar cateva reviste scapate pe masuta de cafea. Reviste de bricolaj, de design interior sau reviste colorate.

Dar carti… nu vezi.

De altfel, cand vezi oameni care se duc la Ikea sa-si cumpere ceva, in general isi cauta scaune comode, paturi, dulapuri, etajere etc… nu si biblioteci.


Si totusi, oamenii aia care cumpara carti unde si le tin?

Am fost in destule case in care nu gaseai nici macar 20 de carti. Sigur, am gasit si apartamente in care trona colectia Enciclopedia Britanica. Ce misto se vad cartile alea care au aceeasi coperta. Ridica putin nivelul de intelectualitate din casa. Ce daca nu se uite nimeni in ele?

Sau un Larousse mai vechi – de exemplu ala gri cu galben :)) Fita ce sa mai vorbim.

Cand eram copil, tin minte ca mergeam in vizita si eram fascinat de biblioteci. Mai ales de bibliotecile rudelor, in care gaseam carti semnate de tata :))

Atunci intelegeam fascinatia rudelor atunci cand imi calcau pragul casei. Da, pasiunea pentru carti am mostenit-o de la tatal meu.

El a avut grija sa ne lase, mie si fratelui meu, o biblioteca suficient de mare incat sa ne ocupe o buna bucata din viata. Si inca nu am terminat-o. Ba mai mult, acum am preluat stafeta si o completez eu.

Imi place sa cumpar carti, imi place sa descopar, imi place sa miros hartia aia noua, mirosul ala de hartie si cerneala, imi place sa descopar mereu universuri noi.

Intotdeauna am 5-6 carti care asteapta cuminti sa le vina randul. Acum sunt pe final cu Fiul cel bun de Pascal Bruckner.

O lectura frumoasa, ca de obicei. Se pare ca Bruckner se incapataneaza sa ma fascineze cu fiecare carte pe care mi-o “pune” in mana.

Da, in casele noi nu sunt biblioteci. Nu stiu cum Dumnezeu a disparut obiceiul asta. Pesemne e o chestiune de management al spatiului. O biblioteca ocupa mult spatiu, cartile aduna praf etc…

Si totusi, firesc sau nu, limbajul elevat a fost sufocat de limbajul de lemn. Sa existe oare vreo legatura?

Este posibil – cred ca exista diferente mari intre oamenii care citesc biblioteci de carti si cei care citesc eticheta de pe tablia patului cumparat de la Ikea.

Link-uri sponsorizate

Comments