Londra se imbraca romaneste

florindobre
Link-uri sponsorizate

Intr-o tara fara traditie in moda masculina, asa cum este Romania, ai nevoie de o anumita doza de nebunie sa incerci sa faci ceva.

Iar Florin Dobre are aceasta nebunie frumoasa. In ciuda tuturor problemelor care apar, in ciuda lipsei de informatie de la nivelul publicului, el incearca sa vina cu ceva nou.

Ba mai mult, vrea sa le arate si strainilor ca are idei misto.
Pe 16 iunie, Florin Dobre se intoarce la Londra pentru a-si prezenta colectia “Back to London with 62.2 Meters” primavara/vara 2015.

El nu s-a gandit la o prezentare clasica, intr-o singura locatie. Nu, ar fi prea simplu pentru el.

Drept urmare, Dobre si echipa lui vor duce moda in strada, in cinci locatii diferite din Londra: Bloomsbury Square (ora 14.00), Covent Garden (ora 15.00), Brick Lane (15.45), London Bridge (16.30) si Westminster Bridge (17.15).

Aceasta colectie se vrea a fi un omagiu adus barbatilor boemi, care au marcat curentul modernismului avantgardist european.

Scena va fi strada, iar trecatorii se vor transforma in spectatori in timp real.

Mi se pare o idee foarte misto. Asa cum mi se pare misto si ideea colectiei, care este croita dintr-o singura bucata de material, conceputa special la fabrica Dorobantul SA.

Aceasta tesatura simbolizeaza o singura strada, “folosind culori predominante in portul traditional romanesc, ce se nasc unele din altele, ce exprima diversitatea rasei umane, a sentimentelor, starilor, emotiilor, dar si unicitatea noastra ca indivizi liberi in cautarea adevarului absolut”.

Prin aceasta colectie, Florin Dobre incearca sa duca putin din identitatea sufletului romanesc in lumea agitata si pestrita a metropolei londoneze.

Chiar sunt curios sa vad ce o sa iasa, sa vad ce i-a mai trecut prin cap si de data asta. Abia astept sa vad filmari de la fata locului.

Va tin la curent.

Foto Credit: danandrei.com

Link-uri sponsorizate

Comments