Nu iti multumesc, Simona Halep

simonahalep
Link-uri sponsorizate

Cu riscul de a-mi urca in cap trei sferturi din internet, o sa-mi permit sa nu ii multumesc Simonei Halep pentru performanta de la Roland Garros.

Nu am niciun motiv sa ii multumesc, asa cum nu am niciun motiv sa ma simt mandru ca sunt roman pentru ca o jucatoare de tenis a ajuns in finala unei competitii.

Am mai spus-o si o repet, asta cu mandria nationala mi se pare un mare bullshit.

Chiar nu ne putem manifesta mandria nationala (daca exista cu adevarat asa ceva) 24 de ore din 24? Chiar nu putem face asta si atunci cand nu exista rezultate la nivel international? Sau mandria depinde doar de rezultatele externe?

Pentru ce sa-i multumesc Simonei Halep? Am stat si m-am gandit la asta dupa ce am vazut netul inundat de tot felul de mesaje.

Ce a facut Simona Halep pentru mine ca sa-i multumesc? Nimic!

Fata si-a rupt flecurile pe zgura inca de mica pentru a ajunge o mare jucatoare de tenis. A facut eforturi uriase (am facut sport si stiu ce inseamna sa-ti spuna un tiran de antrenor ca trebuie sa transpiri sange) si pana la urma a reusit sa ajunga in ierarhia mondiala a tenisului. Bravo ei!

S-a intamplat cumva acest lucru cu sprijinul meu sau al romanilor care isi urla mandria pe net? Nu!

Ea a ajuns acolo prin propriile forte, prin eforturile familiei (tenisul e un sport scump) si cu un staff tehnic foarte bun.

Asa ca pentru ce sa-i multumesc? Sigur, admir performanta ei, chiar daca nu i-am urmarit nici macar un meci.

O admir, insa asta nu ma face mandru ca sunt roman.

Simona Halep joaca la Roland Garros pentru ea, nu pentru tara, asa cum o fac toti romanii care muncesc in companii de top din lumea asta mare. Muncesc pentru ei, nu pentru tara!

Am mai spus-o si o repet – nu pot fi mandru decat pentru ceea ce fac eu!

Nu pot fi mandru pentru munca si eforturile altora. Asta mi se pare ipocrizie crancena.

Sigur ca imi doresc ca Simona Halep sa castige! Dar asta nu are nicio legatura cu mandria, ci cu sustinerea si aprecierea unui om care a muncit mult ca sa ajunga in varf.

Asta este motivul pentru care nu iti multumesc Simona Halep. Nu am fost langa tine pe zgura ca sa pot sa-ti multumesc sau ca sa pot sa ma simt mandru.

Desi suna cinic, o sa o spun sec – sunt mandru pentru ceea ce sunt eu si imi multumesc in fiecare zi pentru ca imi asum propria viata si propriile decizii si pentru ca lucrez cu mine zilnic, de dimineata pana seara. Pentru asta pot fi mandru.

Adulatiile publice lipsite de logica nu le inteleg…

Foto Credit: cugetliber.ro

Link-uri sponsorizate

Comments