Mitul romanului tare ca piatra

eu90
Link-uri sponsorizate

“Romanul e tare ca piatra si iute ca sageata” – este o vorba care, cel putin in privinta barbatilor, este doar un mit.

Daca ne uitam la studii, tare ca piatra nu prea este, iar iute ca sageata… aici e posibil sa fie, desi nu e tocmai o chestiune de laudat.

Ca vrem sau nu sa acceptam, barbatul este din ce in ce mai stresat, se simte din ce in ce mai presat de competitia sociala si sexuala, iar aceste lucruri se rasfrang asupra erectiei lui.
Potrivit rezultatelor unui studiu facut in 2006 de Pfizer, unul din trei barbati are probleme de erectie, iar situatia asta nu se intalneste doar in Romania, ci si in alte tari din lume.

Dupa ce am vazut rezultatele acestui studiu – nu foarte bune pentru noi, barbatii – m-am gandit sa vad cum stau lucrurile “in teren”.

Aici nu voi mai aminti de femeile care mi-au tot spus lucruri de genul “avea un penis misto, dar…”, nu, aici m-am gandit sa discut cu oameni care iau cumva contact cu problemele barbatilor.

Drept urmare am vorbit cu Dragos Enea de la Erotica.ro pentru a vedea cam ce cumpara barbatii din sex-shop-uri?

Desi, intr-un fel, vroiam ca rezultatele studiului Pfizer sa nu se confirme, ceea ce mi-a spus Dragos a fost o intarire a acestor rezultate.

“La barbati e simplu – cumpara produse de imbunatatire a performantelor din dormitor; stimuli pentru erectie sau substante care intarzie ejacularea. Din pacate, la barbati exista destule probleme.

A scazut mult increderea in sine mai ales de cand cu criza. Iar motivele sunt multiple – nu mai sunt stalpii casei, este posibil ca sotia sa fi devenit stalpul casei si asta nu le convine, sunt stresati la munca… un cumul de factori care le afecteaza erectia.

Aici se mai adauga si varsta. Se pare ca un barbat de 35 de ani are capacitatea sexuala redusa cu 50% fata de cea avuta la 25 de ani, ceea ce mi se pare ingrijorator” – a declarat Dragos Enea.

Sa nu va imaginati ca barbatii sunt atat de deschisi sa vorbeasca despre asta. Nici vorba!

Nu doar femeile sunt acoperite de rusine, ci si barbatii. Ei nu vor sa stie ca iau pastile sau stimulente si, asa cum mi-a spus Dragos Enea, uneori le iau direct in sex shop pentru a nu lasa nicio urma.

“Barbatii sunt foarte stresati de asta. Vor sa stie numai ei ca apeleaza la stimulente. Asta este si motivul pentru care se intretine mitul cu romanul care este tare ca piatra. Nimeni nu vrea sa spuna ca rezista 3 minute sau mai putin. In strainatate lucrurile sunt mai lejere din acest punct de vedere. In Romania insa, barbatii prefera sa spuna mai degraba ca folosesc un mastrubator, decat sa spuna ca folosesc pastile.

In ultimii ani a crescut vizibil consumul de “bomboane”. Si eu am luat aceste pastile. Era normal sa le testez. A durat 2 ani pana cand am reusit sa aduc in tara o pastila buna. Si uite asa, fara reclama, in 2 ani si 2 luni cred ca am vandut cam 27.000 de pastile”, a mai spus Dragos Enea.

Sigur, sa nu credeti ca doar barbatii care au probleme apeleaza la aceste stimulente.

Si aici se pare ca exista mai multe categorii: “Nu doar cei care au probleme reale iau aceste stimulente. Exista si barbati ale caror performante sexuale sunt acceptabile, dar care vor sa fie mai buni.

Sunt barbati care vor de exemplu sa aiba a doua erectie imediat. Iar aceste pastile ii ajuta sa aiba erectie dupa 5 minute. In general, cu cat sunt mai stresati, cu atat apeleaza mai mult la aceste substante care ii ajuta sa-si creasca stima de sine… Ca o concluzie, vorba aia cu romanul tare ca piatra este doar un mit” – a mai spus Dragos Enea.

Iata deci ca in zona sexualitatii, pe care foarte multa lume o ia in ras, exista extrem de multe probleme ce pot afecta comportamentele umane.

Cred ca este momentul sa renuntam la mituri, cred ca e momentul sa renuntam la mandria afisata (dar fara acoperita in realitate) si sa incepem sa ne construim adevarata identitate, sa ne recunoastem propriile probleme.

Ascunderea gunoiului sub pres nu face altceva decat sa produca munti de gunoaie….

Link-uri sponsorizate

Comments