Cum iti dai seama ca relatia ta s-a terminat?

eu44
Link-uri sponsorizate

“It ain’t over till is over” – sunau versurile unui cantec ascultat acum cateva zile.

Culmea, fix atunci citeam un material cu titlul – ‘5 semne ca relatia ta a luat sfarsit’.

Cand am scris textul ‘Cand se termina de fapt o relatie‘, multi s-au grabit sa-mi spuna ca relatia se termina cu mult inainte sa-i pui punct.
Asa este, aveau dreptate! Am trait pe pielea mea asta! De mai multe ori. Am vazut toti pasii, am trait toate semnele finalului.

Naspa este altceva – sa ti se intample asta atunci cand iubesti – adica fix in perioada aia post-indragosteala, cand unul incearca sa cladeasca un viitor, iar altul vrea sa stearga un trecut… trecutul alaturi de tine.

Ala este cel mai nasol moment – apare undeva dupa 6 luni, uneori chiar si dupa 1 an si este momentul in care perioada hormonala dispare.

Atunci vezi aproape zi de zi cum vapaia din ochii ei dispare, atingerile nu mai sunt pline de caldura, ci se racesc vizibil (“cred ca am probleme cu circulatia”), atunci cand deschide gura nu iti mai spune cuvinte frumoase, ci doar reprosuri, iar atunci cand o atingi se poarta de parca ai fi turnat acid sulfuric pe ea.

Incet-incet, partenera care se stinge isi doreste “mai mult spatiu”, mai mult aer… incep brusc sa se simta sufocata, iar atunci cand incerci sa discuti cu ea, iti tranteste ghilotina pe gat – “nu am nimic”.

In momentul in care iti spune “nu am nimic”, tu esti deja cu un picior in afara relatiei si, in tot acest timp, cineva isi vara piciorul intr-o noua relatie cu ea. Da, atunci cand iti spune ca vrea spatiu… are de fapt nevoie de spatiu pentru altcineva.

Interesant este ca aici intervin cele mai nasoale momente. Atunci cand iubesti – si aici vorbesc despre perioada de dupa indragosteala, iti este incredibil de greu sa accepti faptul ca celalalt nu a vrut de la tine decat un inceput.

Degeaba te intrebi cu ce ai gresit, degeaba crezi ca poti salva ceva, degeaba te complaci si astepti minuni. ELE NU VOR APAREA!

La un moment dat, cand am simtit ca una dintre relatiile mele s-a stins, am facut o dementa – am taiat tara in doua ca sa vad cu ochii mei realitatea.

In momentul in care am vazut ca in ochii ei este pustiu, nu am avut altceva de facut decat sa iau urmatorul tren inapoi spre casa.

Atunci cand pentru unul dintre parteneri relatia s-a incheiat, asta se vede IN OCHI!

Eu pot spune ca am vazut asta de fiecare data. Ochii si pielea sunt cel mai bun radar… iti indica la perfectie finalul relatiei.

Despre sex… nu are sens sa mai vorbim! Atunci cand unul dintre parteneri a pus punct (fara sa se pronunte exact), sexul devine mecanic, plictisitor… trist. Se transforma mai degraba intr-un soi de obligatie… in ceva grotesc.

Da, de multe ori se intampla ca o relatie sa se termine cu mult inainte ca unul dintre parteneri sa isi exprime intentiile.

Si, de cele mai multe ori, atunci cand se pune punct, cel putin unul dintre cei doi parteneri se simte eliberat de un chin urias.

Sigur, daca am invata sa comunicam mai usor, lucrurile s-ar simplifica mult.

Din pacate, comunicarea ne da mari batai de cap si, in loc sa spunem ceea ce simtim, preferam o atitudine diplomatica… cica “sa nu-l ranim pe celalalt”. Ei bine, se pare ca tocmai aceasta atitudine raneste cel mai tare.

Asta e si motivul pentru care cred ca atunci cand unul dintre parteneri nu mai este implicat in relatie, nu mai simte nevoia sa fie langa celalalt, ar trebuie sa exprime franc acest lucru.

Link-uri sponsorizate

Comments