Relatia cu un barbat divortat – avantaje si dezavantaje

eu limbaj
Link-uri sponsorizate

“10 avantaje ale unei relatii cu un barbat divortat” – asa suna titlul unui text pe care l-am primit de la o prietena pe Facebook.”Sunt curioasa ce vei spune despre asta” – mi-a scris ea.

Din capul locului, as vrea sa spun ca o relatie cu un barbat divortat nu este o joaca sau o poveste plina de lapte si miere. Iar daca barbatul are si un copil, cum e cazul meu, atunci lucrurile se complica.
De ce? Pentru ca putine femei accepta ca barbatul sa aiba responsabilitati care nu le includ.

Majoritatea femeilor vor exclusivitate, ceea ce inseamna ca nu sunt dispuse sa accepte barbati care vin in relatii cu “cadouri” de la alte femei.

Mai mult, acolo unde exista un copil, exista si o fosta sotie… deci iata un motiv in plus de stres. Iar daca barbatul a ramas prieten cu fosta sotie… atunci stresul e si mai mare.

Ca sa nu mai spun ca nu orice barbat divortat este dispus sa se recasatoreasca sau sa mai aiba copii.

Daca noua iubita nu a mai fost maritata, va avea nevoie de o diplomatie iesita din comun pentru a-l determina sa se recasatoreasca.

In plus, daca nu si-a rezolvat traumele post-divort, barbatul divortat poate fi un cosmar pentru o femeie. Iata deci din capul locului o serie de dezavantaje.

Acum, sa ma ocup putin de avantajele prezentate de cei de la divahair.ro.

1. Barbatul divortat crede in relatii pe termen lung
Oare? Depinde cand a divortat. Daca divortul s-a produs recent, nu cred ca se gandeste la relatii pe termen lung, ci doar la sex. Mai mult, din moment ce s-a fript destul de tare, barbatul divortat va avea grija la viitoarele relatii. Asa ca nu se va arunca cu capul inainte, ci va adopta mai degraba o atitudine pasiva, de asteptare, de sondare a terenului, de tatonare si cunoastere.

2. Experiente de neuitat in pat
Aici pot spune ca este bullshit. Divortul nu te transforma intr-un porno-star. Un barbat poate fi zmeu in pat si in interiorul casniciei, chiar daca unii spun ca oamenii casatoriti fac mai putin sex. Sunt cazuri si cazuri. Drept urmare, un barbat divortat nu este obligatoriu mai bun la pat decat unul care nu a fost casatorit niciodata.

3. Are o experienta vasta de viata

Da, se poate spune ca barbatul divortat este antrenat, stie cum functioneaza o relatie, stie ce e aia casnicie. Faptul ca a ajuns la divort nu inseamna neaparat un esec, ci… putem admite ca a fost o alegere gresita. Cata vreme omul este capabil sa invete din propriile greseli, putem spune ca experienta unui divort poate oferi o gramada de invataminte unui barbat. Altfel… sa te pazesti!4. Te antrenezi cu copilul lui
Aici avem o problema. Nu orice barbat casatorit va accepta sa-si expuna copilul imediat unei noi partenere. Daca face asta, risca sa-si bulverseze copilul. Drept urmare, barbatul casatorit va astepta ca relatia sa fie suficient de serioasa si apoi isi va expune copilul.
5. Un barbat divortat e mai atent la detalii
Sau nu! Nu cred ca orice barbat care a trecut printr-un divort a invatat ceva din experienta respectiva. Daca barbatul este tut, ramane tut. Asa ca asta cu detaliile este doar un cliseu.
6. Are o doza in plus de intelepciune
Si aici este de discutat. Casnicia si divortul pot aduce un plus de intelepciune doar daca barbatul este dispus sa creasca, sa invete, sa se dezvolte. Altfel, daca e prost… el ramane prost si casatorit si divortat. Prostia nu tine cont de semnaturi la notar sau la Starea Civila.
7. Sunt sanse mari sa fi invatat din greseli
Aiurea! La fel de bine pot spune ca existe sanse mari sa se fi transformat intr-un trist, intr-un deprimat, intr-un nevrotic sau intr-un individ care uraste femeile. Un barbat invata din propriile greseli doar daca este asumat.
8. Un barbat divortat este mai deschis emotional
Asta se poate intampla doar daca barbatul cu pricina si-a vindecat trauma produsa de divort. Daca reuseste sa faca asta, da, atunci poate fi deschis din punct de vedere emotional. Altfel, barbatul divortat se poate transforma intr-o fortareata imposibil de penetrat.
9. Este responsabil din punct de vedere financiar
Mai mult sau mai putin. Daca are un copil, bugetul lui se va imparti. Va rog sa-mi aratati si mie o femeie care accepta un barbat care sa-si imparta atentia intre ea si copil… O femeie care a fost maritata si eventual are si copii… poate intelege asta. Una care nu a fost casatorita … nu rea are cum.Asa ca un barbat divortat este un mix de avantaje si dezavantaje. Este aproape imposibil sa faci catalogari si generalizari in zona barbatilor divortati.Nu toti suntem la fel si nu toti avem aceeasi situatie. Drept urmare, fiecare femeie care alege sa intre intr-o relatie cu un barbat divortat trebuie sa stie ca o face pe riscul ei…

P.S.: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments